Nærbilde av mousse au chocolat
Dessert, ENEstående Mat

4 festlige og bakefrie desserter

La oss si at du skal lage istand til buffet, tapas- eller koldtbord (flere fine ord som betyr mer eller mindre det samme). I ovnen står det minst én rett (helst flere) og koketoppen er fylt til randen med gryter, panner og kasseroller, gjestene er rett rundt hjørnet og desserten er ikke påtenkt en gang…

De færreste av oss er utstyrt med doble komfyrer og kapasitet til å produsere kulinariske godsaker på løpende bånd som et hvilket som helst profesjonelt kjøkken. Det stopper oss likevel ikke fra å prøve, spesielt når man skal feire jubileum, konfirmasjoner eller nasjonaldager. Selv har jeg en gang mettet så mange som 15 sultne sjeler med suppe og hjemmebakt brød fra mitt 5 kvadratmeter store kjøkken. Det er, som vi alle vet, ikke størrelsen det kommer an på.

4 bakefrie desserter du kan lage dagen før

Heldigvis finnes det mange imponerende “no bake” eller “bakefrie” desserter. Det er desserter som krever null tid i komfyren OG som med hell kan lages dagen i forveien. På den måten får du unnagjort den søte avslutningen på forhånd og det blir litt mindre å gjøre selve dagen. Du vil også mest sannsynlig imponere fletta av gjestene dine, og det er jo litt stas det også, ikke sant?

Jordbæris, uten iskremmaskin

Jordbæris uten iskremmaskin

Hjemmelaget is virker kanskje litt for avansert, men ikke denne varianten! Alt du behøver er søtet kondensert melk, fløte, gode jordbær og tid i fryseren.

Syndig god sjokolademousse

Nærbilde av mousse au chocolat

Møt sjokolademoussen som er såpass rik og mektig at det ikke skal mange skjeene til før den daglige sjokoladedosen er dekket. Toppes med friske bringebær eller jordbær rett før servering.

Ostekake med melkesjokolade og bringebær

oskekake med melkesjokolade og bringebær

Strengt tatt er vel dette mer kake enn dessert, men jeg har ikke noe imot å spise ostekake til dessert. Har du? Og igjen er det kombinasjonen med sjokolade og bringebær… Det er bare SÅ digg!

Yoghurtfromasj med fruktlokk

nærbilde av dessertskål med yoghurtfromasj

Friskere og mer fargerik yoghurtfromasj skal du lete lenge etter. Lag fromasjen i en stor form eller i mange små porsjoner, men vent med å legge på frukt og bær til desserten skal serveres. Mmmm…

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.