to glass med sjokolademousse og masse bringebær
Dessert

Mousse au chocolat

Jeg er ikke et utpreget dessertmenneske. Det er ikke det at jeg ikke liker søte avslutninger, men jeg kan like gjerne la være. Og det er helt greit – jeg har plenty andre laster å holde styr på. Men av og til dukker det opp fristende søtsaker som selv ikke jeg kan si nei til. Denne franske sjokolademoussen er en slik fristelse. Forførende mørk og luftig, ikke for søt og overraskende enkel å lage. Og hvis den først står i kjøleskapet, ja da er det bare å overgi seg med en gang. Motstand er fullstendig fånyttes – mousse au chocolat vinner hver gang…

to glass med sjokolademousse og masse bringebær

Mousse au chocolat (1 stor porsjon eller 2 små)

15 g smør
35 g god mørk sjokolade (70%, ikke kokesjokolade)
1 egg
0,5 ss sukker
En lite klype salt (kan sløyfes)

Sett serveringsglassene i frysen før du starter å lage selve moussen. De kalde glassene vil hjelpe moussen å sette seg perfekt.

Smør og sjokolade smeltes i en liten kasserolle på lav varme. På grunn av de små mengdene til denne porsjonen bruker jeg en smørsmelter. Sett kasserollen til side slik at sjokoladeblandingen får avkjølt seg.

Skill egget. Ha eggehviten i en blandebolle og tilsett sukker og bittelitt salt. Bruk elektrisk håndmikser til å piske eggehviten stiv. Eggeplommen røres inn i den avkjølte sjokoladen. Det er viktig at sjokoladen ikke har for høy temperatur for da vil eggeplommen “koke” og blir mer eggerøre. Under 30 grader er trygt. Eggeplommen gjør blandingen tykk og glinsete.

Nærbilde av mousse au chocolat

Ta en spiseskje av den stive eggehviten og rør inn i sjokoladeblandingen. Vend så 1/3 av sjokoladen inn i eggehviten. Bruk en slikkepott og arbeid så forsiktig som mulig for å blande alt godt og samtidig ikke miste for mye av den luftige konsistensen. Fortsett til all sjokoladen er blandet med eggehviten.

Ta serveringsglassene ut av frysen og porsjoner moussen med en skje. Dekk med plastfolie og la moussen stå i kjøleskapet i minst 3-4 timer før servering, eller natten over. Server med en god espresso og pynt gjerne med friske bringebær og litt revet sjokolade. Mmmm…

Oppsrkiften har jeg fått av min finske venninne Mariella som elsker alt som er fransk og godt :-)

2 Comments

  1. For ei med “søttann” var dette fristende og blir satt opp som dessert på søndag :). Makrell og tomat oppskrifta di var nyyyydelig. Endelig en smakfull måte å få i seg fisk på brødskiva.

    • ENEstående Mat

      takk for så fine tilbakemeldinger, Monica. Og kos deg med mousse på søndag. Det er bare å glede seg :-) God helg!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.