Spaghetti med reker og dillsaus
Middag, Skalldyr

Spaghetti med reker og dillsaus

Når jeg står i butikken etter jobb og klokka er ti over halv sulten er gode råd dyre. Blikket flakker, hendene skjelver og magen rumler så høyt at du skulle tro det var en megafon der nede. Min første innskytelse er som regel å hive meg over en halv kilo festkarameller og kanskje en pose chilinøtter og kalle det en middag. Neste idé (den første blir som regel forkastet) er pasta. Det er nødløsningen når alle andre alternativer er dårlige og usunne. Det er enkelt, godt og ikke minst raskt, selv om karbohydrater ikke er helt matpolitisk korrekt. Men det slår i alle fall sjokolade og nøtter til middag…

Spaghetti med reker og dillsaus

Det flotte med denne middagen er den enkle basisen: pasta, fløte, løk og ost. Det er nærmest idiotsikkert. Så er det bare å tilsette fisk, kylling og grønnsaker for variasjon. Jeg liker veldig godt denne varianten med reker og litt dill i sausen. Og når du er ekstra sulten er det lov å benytte reker i lake for å spare tid. Ferske er likevel aller best…

Spaghetti med reker og dillsaus (1 porsjon)
100 g kokt spaghetti
1 ts olivenolje til steking
1 lite fedd hvitløk, finhakket
1 liten sjalottløk, finhakket
0,5 dl kremfløte
50 g selskapserter
1 ss revet parmesanost
1 ss finhakket dill
Nykvernet pepper
50-80 g reker, ferske eller fra lake

Kok spaghetti som anvist. Varm opp olje i en kasserolle på middels sterk varme. La hvitløk og sjalottløk surre til den er myk og blank. Tilsett fløte og selskapserter og kok opp. Rør inn revet ost slik at sausen tykner litt. Smak til med finhakket dill og nykvernet pepper og hell sausen over den kokte pastaen. Bland i rekene til slutt. De skal så vidt bli gjennomvarme for ikke å bli viskelærseige. Server straks, gjerne med ekstra revet parmesan på.

detalj av spaghetti med reker

4 Comments

  1. Jeg vet ikke hva det er med dill, men jeg får mer og mer sansen for denne urten etter hvert som jeg blir eldre. Det er rett og slett kjempegodt! Denne kombinasjonen av råvarer høres ut som noe jeg kan like – og det veldig godt. Jeg er veldig glad i både dill, erter, parmesan og fløte+pasta faller i smak hos meg. (Nå skulle man tro at jeg er sulten, men det er jeg altså ikke :0). Takk for tips!

  2. Min løsning når man er supersulten og ting må gå raskt er ofte carbonara, men denne retten så veldig fristende ut og skal prøves, så har jeg kanskje to å velge i :) (for ostepop teller vel neppe som en middagsrett…)

    • ENEstående Mat

      Carbonara er jo også en god løsning, og litt i samme “familie”. Og nei, ostepop tror jeg ikke kvalifiserer ;-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.