hjemmelaget bbq-saus
Saus, Tilbehør

Verdens beste BBQ-saus

Dette er en bbq-saus det er umulig å mislike. For det første er den ufattelig enkel å lage. Og for det andre, som egentlig burde være det første, er den så god at jeg nesten ikke kan vente helt til neste grillmåltid for å få mitt “fix”. Jeg kan lett finne på å dryppe litt av grillsausen på et hardkokt egg for å stille “kløen”. Tro meg, dette er et definitivt “must” når grillsesongen sparkes igang.

hjemmelaget bbq-saus (à la Bjørn Tore Teigen)

Jeg kan dessverre ikke ta kred for å ha oppfunnet denne geniale bbq-sausen, den æren tilhører Bjørn Tore Teigen som jobber hos MatPrat. Er det noe Bjørn Tore kan så er det grillmat, for han er nemlig verdensmester i grilling! Kult, ikke sant?

Jeg har tillatt meg å bruke mindre sukker og legge til nykvernet pepper og limesaft i min versjon, så sjekk gjerne ut Bjørn Tores original-saus også. Hvorfor ikke lage begge og se hvilken du liker best? Grillsesongen er jo forholdsvis lang…

Verdens beste BBQ-saus (2 porsjoner)

1,5-2 ss varm espresso, eller sterk vanlig kaffe
15 g brunt sukker
100 g ketchup (jeg foretrekker Heinz)
3-6 dråper tabasco (eller mer dersom du vil ha en heitere smak)
1/8 ts nykvernet pepper
1/4 ts limesaft

Rør sukkeret ut i den varme kaffen til alt sukkeret er løst opp. Bland sammen søt kaffe og ketchup i en bolle. Smak til med tabasco, nykvernet pepper og en dasj limesaft. La sausen stå og godgjøre seg en times tid før servering.

BBQ-sausen passer til omtrent alt av grillmat. Prøv den også i stedet for vanlig ketchup på grillpølsene eller som marinade på spareribs, og til “pulled pork”. Men bare vær klar over at du mest sannsynlig kommer til å bli BBQ-saus-avhengig du også innen rimelig kort tid.

Sausen kan oppbevares en stund i kjøleskapet dersom du lager for mye (men det er sjeldent tilfelle).

bbq-saus, eller grillsaus

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.