kikertsuppe
Kjøttfri mandag, Middag, Suppe

Spicy kikertsuppe à la Rolf

Oppskriften på denne godsaken har jeg, som navnet indikerer, fått fra Rolf. Rolf er en blid og entusiastisk venn av meg som i tillegg er langt over middels matinteressert. En dag slumpet han sammen noen ingredienser i ei gryte som til slutt viste seg å bli en kikertsuppe. Vel, han sier han slumpet men jeg tror nok han visste litt hva han dreiv på med. Uansett – resultatet ble faktisk så godt synes han, at han bare måtte sende den videre til meg siden jeg er så glad i både kikerter og suppe. Og han hadde helt rett: det er ei sabla god suppe, og en helt perfekt hverdagsmiddag i Elveslottet!

kikertsuppe

Suppa er tykk og mettende, akkurat passe spicy og klar i en fei.  Og ikke stress om du ikke har granateple eller ristede kikerter til topping: Suppa er like god både med og uten pynt!

Spicy kikertsuppe (1 porsjon)

0,5-1 ss solsikkeolje
1 sjalottløk, fin hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts fennikelfrø
1/2 ts korianderfrø
1/4 ts cayennepepper, eller 1 knust tørket chili uten frø
1 ts Mild Madras Curry powder, eller vanlig karripulver
3 dl grønnsakskraft/-buljong
175 g kikerter (1 boks)
Salt og pepper
Limesaft

Granateplekjerner, eller epleterninger som Rolf brukte i originalen
Ristede kikerter (kan sløyfes)
Frisk koriander, hakket
Yoghurt naturell

Varm opp olje i en kasserolle på middels sterk varme. Surr finhakket løk og hvitløk til den er blank og myk. Knus fennikkelfrø og korianderfrø (+ evt. chili) i en morter og ha i gryta. Tilsett karripulver og la krydderne surre under omrøring et par minutter.

Skyll kikertene raskt før de has over i kasserollen. Hell over kraft/buljong og kok opp. La suppa småputre i 10-15 minutter. Kjør suppa jevn med stavmikser og smak til med salt og pepper og en liten skvis limesaft.

Server suppa med fargerike og søte granateplekjerner, hotte ristede kikerter, frisk koriander og mild yoghurt naturell. Mmmm…

Kikertsuppe

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.