ristede kikerter med kick ass krydder
Snacks, Tilbehør

Ristede kikerter med kick ass-krydder

Her om dagen snublet jeg over det som må være den ultimate snack: ristede kikerter. Det er superenkelt å lage, det grenser til å være direkte sunt og jeg digger jo kikerter – what’s not to love? Så hvorfor har jeg ikke laget disse før, tenkte jeg, helt til jeg kom på at jeg faktisk har borti slike kikerter før: det er jo de kjipe små plombeknusende ertene jeg alltid pleier å hive ut av i nøtteblandingen som serverers sammen med cervesa’en på ferie i Spania.

ristede kikerter med kick ass krydder

Hva gjør så disse ristede kikertene så attraktive framfor sine spanske slektninger? Vel, for det første er de hjemmelagde! Det pleier å feie det meste av fabrikklaget tvil til side. For det andre: smaken. Disse kikertene skaper skikkelig rock ‘n’ roll for smaksløkene. For det tredje: Alt som som har “kick ass” i navnet er en sikker vinner i min bok.

“Kick ass” ristede kikerter

ca 180 g kikerter (1 boks Go Green)
1 ss solsikkeolje
1 ts malt spisskummen
1 ts paprikapulver
0,5 ts kayennepepper
0,5 ts salt
0,25 ts nykvernet pepper

Sett ovnen på 175 grader. Hell kikertene over i et dørslag og skyll i kaldt vann. Bruk kjøkkenpapir til å tørke kikertene godt.

Ha olje, spisskummen, paprikapulver, kayennepepper, salt og pepper i en blandebolle. Rør om. Ha så i de tørre kikertene og vend om til krydderblandingen er jevnt fordelt. Hell kikertene ut på et bakepapirkledd stekebrett.

Sett brettet midt i ovnen og stek i 30-45 minutter. Steketiden avhenger litt av størrelsen på kikertene og hvor harde du vil ha dem. Rør om et par ganger i løpet av steketiden.

La de ristede kikertene avkjøles og så er det bare å la knasingen starte…

TIPS: Du kan lage denne oppskriften på bløtlagte og kokte kikerter, og det er muligens bedre. Min tålmodighet (eller mangel på) har ennå ikke tillatt meg å teste denne varianten ennå.

Inspirasjon til oppskriften fant jeg på matprat.no

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.