Pizza bianca med sopp og skinke
Middag, Snacks

Pizza bianca med sopp og serranoskinke

Om du har vært innom bloggen min tidligere vil det neppe komme som noen overraskelse når jeg igjen sier at favorittretten er pizza. Jeg pleier å være ganske åpen om at jeg er et vaskeekte pizzavrak. Nylig gjorde jeg et intervju om det som er favorittretten min, det jeg kan spise svært ofte uten å bli lei, altså pizza! Da ble det rett og slett så mye snakk om pizza at jeg ble “tvunget” ut på kjøkkenet og inn i kjøleskapet for å se hva som kunne toppe min nødpizza. Resultatet ble ikke så halvgalt heller: hvit pizza med sopp, serranoskinke og rødløk. Kanskje bloggen burde omdøpes til en-pizzaelskers-bekjennelser.no …

Pizza bianca med sopp og skinke

Denne helt geniale pizzabunnen (fra tine.no) ikke trenger heving. Fiks ferdig lynpizza, fra bunnen, på 30-40 minutter vil jeg si er helt akseptabelt, både hverdager etter jobb og festkvelder med eller uten Gullrekka på TV’en…

Pizza bianca med sopp og serranoskine (1 porsjon)

Lynrask pizzabunn
130 g hvetemel
1/4 ts salt
1 dl vann, romtemperert
2 g fersk gjær
Semulemel til utbaking

Ha 70 gram hvetemel og salt i en bakebolle. Løs opp gjæren i halvparten av vannet og bland sammen med hvetemelet i bakebollen. Tilsett resten av vannet og melet og elt sammen til deigen slipper bollen greit. Tilsett mer mel om nødvendig og benytt gjerne kjøkkenmaskin hvis du har.

Sett ovnen på 250 grader med stekebrettet i. Dryss litt semulemel på benkeplaten og form deigen som en ball. Trykk ut deigen med fingrene og håndbaken til du får en rund-ish pizzabunn som er ganske tynn i midten og tykkere langs kanten. Legg bunnen over på et bakepapir og gjør klar toppingen.

Nærbilde av pizza bianca med sopp og skinke

Topping
2-3 ss crème fraîche
1 fedd hvitløk, finhakket
1 bit tørket steinsopp, knust til pulver i morter
Revet parmesanost
Sjampinjong, i skiver
Aromasopp, i skiver
1 liten rød sjalottløk, i tynne ringer
Serranoskinke
Frisk timian
God olivenolje

Rør sammen crème fraîche, finhakket hvitløk og knust steinsopp. Smak til med litt salt og pepper hvis du vil. Smør sausen jevnt utover pizzabunnen. Dryss et tynt lag revet parmesan på den hvite sausen og fordel skiver med sopp og løkringer på toppen.

Ta det varme stekebrettet ut av ovnen og dra bakepapiret med pizzaen over på brettet. Bytt til kun undervarme og sett stekebrettet høyt i ovnen (nest øverste rille). Undervarmen gir sprø bunn, mens varmen stiger og gir godt stekt topping i toppen av ovnen. Pizzaen er klar når pizzabunnen er gylden i kantene og osten har smeltet godt (6-10 minutter). Server med tynne skiver av serranoskinke, frisk timian og litt olivenolje på toppen. NAM!

TIPS: Denne pizzaen kan enkelt gjøres kjøttfri/vegetar med å kutte ut skinken.

Nærbilde av hvit pizza

Det nye steketipset har jeg fått fra min matglade venn Magne i VG. Han sier det er så bra at man ikke behøver pizzastål eller pizzastein. Det gir i alle fall en sprø bunn.

2 Comments

  1. Denne pizzaen så bare helt fantastsk ut! Og ja takk til pizzabunn som ikke trenger heving :)

    • ENEstående Mat

      Takk for det, Ingerid!
      Og ja, alle tips som kan få pizzaen raskere på bordet og fremdeles smaker himmelsk, er konge i min bok ;-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.