tallerken sett ovenfra med røt fiskesuppe
Middag, Sjømat, Suppe

Rød fiskesuppe smekkfull av godskaker

Bare så det er sagt: Mammaen min er superflink til å lage mat og har gjennom hele mitt liv sørget for at familien har spist godt og variert! Men det finnes en aldri så liten plett på hennes ellers gode middagsrykte: rød fiskesuppe. Egentlig er jeg usikker på om det kvalifiserte til å bli kalt suppe. Det var i grunnen bare en boks med tomater, varmet opp sammen med en boks fiskeboller, servert med kokte poteter. Ikke akkurat min kjære mors stolteste øyeblikk over kokeplatene. Men hun skal ha for at hun forsøkte å prøve noe nytt…

tallerken sett ovenfra med røt fiskesuppe

Jeg burde sikkert latt mammas suppefadese bli liggende i fortiden, men den dukker liksom opp helt av seg selv hver gang jeg lager tomatbasert fiskesuppe. Denne suppa er nemlig det stikk motsatte av mammas utgave – smekkfull av godsaker som løk, hvitløk, chili, gulrot, vårløk, fisk, pasta, basilikum og appelsin! Faktisk ikke langt unna en italiensk minestronesuppe, bare det er fiskesuppe. Og det kan æ li’!

Rød fiskesuppe (1 porsjon)

2 ts olivenolje
1 liten sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 cm rød chili, finhakket (eller en klype chilipulver)
0,5 gulrot, i tynne strimler
0,5 vårløk, finsnittet
2 dl tomat passata
2 dl fiskekraft eller grønnsaksbuljong
Saften av 1/4 appelsin
ca 200 g torskefilet i biter, skinn og benfri
1 tomat, i biter (ca 80 g)
ca 100 g kokt fullkornspasta (kokes for seg som anvist på pakningen)
Salt og pepper
Friske basilikumsblader, grovt hakket

Varm olje i en kasserolle på middels sterk varme. Surr finhakket løk og hvitløk i noen minutter under omrøring. Løken skal bli blank men ikke brun. Tilsett finhakket chili, gulrot i strimler og halvparten av den finsnittede vårløken og la det surre i et minutt. Hell over passata (tomatsaus), kraft og appelsinsaft. Kok opp, skru ned varmen og la suppen småputre i ca 5 minutter.

Flå tomaten mens suppa koker: Lag et kryss-snitt i topp og bunn på tomaten. La tomaten ligger i fosskokende vann i 30-60 sekunder. Avkjøl raskt i iskaldt vann og riv av skinnet. Del tomaten i fire, skjær vekk stilkfestet og fjern frøene. Del hver del i to eller tre biter.

Del torskefileten i passe store terninger. Ha tomatbiter, kokte pastaskruer og resten av vårløken i suppa sammen med torskebitene. Trekk kasserollen bort fra kokeplaten, dekk med lokk og la suppa stå i ca 5 minutter til torsken er gjennomvarm. Alternativt kan fisken trekkes i egen gryte.

Smak til den ferdige suppa med salt, pepper og grovhakkede basilikumsblader. Server med godt brød til.

dekket bord med suppebolle og rød fiskesuppe

TIPS: Torskefileten kan utmerket godt erstattes med fiskeboller hvis du liker det.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.