panne med pasta og grønnkål
Middag

Pasta med grønnkål og parmesan

Jeg er stor fan av italiensk mat og jeg sier sjelden nei til å meske meg med alle de gode p’ene fra “støvellandet”: pizza, parmaskinke, pesto, pasta og parmesanost. Denne enkle og smakfulle lekkerbiskenen av en pastarett har nok sin opprinnelse litt nærmere K-Town enn Roma, men hva gjør vel det? Det er pasta. Det er parmesanost. Det er olivenolje, hvitløk og ansjosfilet. Og dét betyr en fristende hverdagsmiddag så god at jeg gjerne kunne spist den hver dag!

panne med pasta og grønnkål

Om du ikke har grønnkål tilgjengelig, er det ikke noe problem å bytte den ut med en annen favorittgrønnsak. Aspargesbønner, blomkål, sjampinjong eller squash er noen av mine andre favoritter til denne pastaretten.

Pasta med grønnkål og parmesan (1 porsjon)

100 g tørr pasta
30-40 g grønnkål, grovhakket
1 ss olivenolje
1 hvitløksfedd, finhakket
1/4 rød chili, finhakket
1 ansjosfilet (gjerne italiensk), finhakket
15-20 g revet parmesanost
20 g hasselnøtter, ristet og grovt hakket

Kok pastaen i lettsaltet vann som anvist på pakken. Ta vare på et par spiseskjeer av kokevannet.

Varm oljen i en stekepanne på middels sterk varme. La hvitløk, chili og ansjos småsurre under omrøring i 2-3 minutter uten av hvitløken blir svidd. Ha grønnkålen i stekepanna sammen med litt av kokevannet, rør om og la alt surre til fuktigheten har fordampet og grønnkålen er mør og blank (ca 5 minutter).

Rør inn den ferdigkokte pastaen og mesteparten av osten. Rør til osten har smeltet inn og smak til med salt og pepper. Husk at ansjosen og parmesanosten er salt, så det er nok ikke mye salt som trengs. Topp med resten av osten og grovhakkede hasselnøtter og server med en gang.

nærbilde av pastarett med grønnkål

TIPS 1: Ansjosfileten kan sløyfes men den gir en skikkelig god smak og dybde – uten å smake av fisk. Det er virkelig å anbefale om du ikke har prøvd det før.

TIPS 2: Parmesan kan byttes ut med pecorino.

Oppskriften er inspirert av Spiselandslagets oppskrift på pasta med brokkoli og pecorino.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.