Tallerken med tacosuppe og kjøttboller
Middag, Suppe

Tacosuppe med kjøttboller

Av og til lider jeg av akutt beslutningsvegring. Det inntreffer ganske ofte på hverdager, sånn ca kl 06.41, i det jeg står foran garderobeskapet og skal bestemme meg for “dagens look”. Er humøret sort kjole eller sort bukse? Eller for å si det på en annen måte: det er en grunn til at jeg ikke er moteblogger…
Den totale usikkerheten rundt ganske uviktige beslutninger har lett for å oppstå andre steder også, men gjerne med langt spenstigere utfall. Ta denne tacosuppa, for eksempel. Vil jeg ha suppe eller taco til middag? Jeg behøver ikke velge! Jeg kan få alle de heftige smakene fra fredagstacoen, pakket inn i en skikkelig kick-ass hverdagssuppe! Ah, lenge leve beslutningsvegring!

Tallerken med tacosuppe og kjøttboller

Tacoboller (4 porsjoner)

400 g karbonadedeig
2 ss hjemmelaget tacokrydder (eller 1 pose tacokrydder fra butikken)
1 egg
Evt. salt

Sett komfyren på 200 grader. Ha karbonadedeigen i en blandebolle sammen med krydder og egg. Bruk tresleiv eller lignende til å røre alt til en sammenhengende deig. Smak til med ekstra salt om nødvendig. Bruk hendene til å trille små kjøttboller. Fordel bollene på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet midt i ovnen og la kjøttbollene steke i ca 10 minutter. Ta ut brettet og rør om på kjøttbollene og stek videre i ca 10 minutter til. Server i tacosuppen, og frys de ekstra porsjonene til senere anledninger. Tacobollene smaker fortreffelig i salat og på pizza også.

Tacosuppe (1 porsjon)

1-2 ts olivenolje
0,5 gul løk, finhakket
1 lite fedd hvitløk, finhakket
1 ss tomatpuré
1 ss hjemmelaget tacokrydder
2,5 dl kyllingbuljong
2,5 dl tomat passata (eller en halv boks med knuste tomater)
Saften av en halv lime
Akasiehonning eller sukker
Salt og pepper

Topping:
Mais
Brune kidneybønner
Lettrømme
Frisk koriander, finhakket

Nærbilde av tacosuppe med kjøttboller

Varm olivenolje i en kasserolle på middels sterk varme. Surr løk og hvitløk under omrøring i ca 5 minutter, til løken blir blank og myk. Tilsett tomatpuréen og tacokrydderet og la de surre videre i 1-2- minutter.

Hell over kyllingbuljong, tomat passata og limesaft, skru opp varmen og la suppen koke opp. Senk varmen, smak til med søtt, salt og pepper, og la det hele putre i ca 30 minutter.

Server med spicy tacoboller, og topp med deilig tilbehør som maiskorn, kidneybønner, rømme og frisk koriander.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.