Eggesalat og 2 skiver brød på matpapir
ENEstående Mat, Frokost, Lunsj

Egg = påske

Den gule høytiden er over oss! Det kryr påskekyllinger, “life-size” påskekaniner og pastellfargede marsipanegg overalt, og det er fullstendig lov til å frotse i alt som har med egg å gjøre. Det passer meg midt i blinken! Du skal nemlig lete lenge etter noen som er så glad i egg som jeg. Kokt, stekt, bakt, i salat, i pai, i kake, på pizza, drasjert fra Anton Berg. Hvis det er egg, går det ned på høykant!

En riktig god, eggete påske

Her er noen av mine favoritter til påsken:

bilde av 2 stk eggmuffins med mangostaver

Fancy frokostegg
Med masse ekstra fritid til rådighet passer det utmerket å meske seg med litt ekstravagante frokoster. Som disse eggemuffinsene med skinke og cheddar.

Eggesalat og 2 skiver brød på matpapir

Luksus eggesalat
Få ting kan både glede og skuffe meg så mye som eggesalat. Skuffelsen kommer stort sett fra butikkvarianten, mens jeg blir som regel alltid lykkelig når jeg lager eggesalaten selv. Enkelt og sabla digg til nistepakka eller påskebrunchen.

bilde av tallerken med aspargessalat og posjert egg

Aspargessalat med posjert egg
Det er kanskje litt tidlig for aspargessesongen ennå, men jeg har sett noen bunter i butikken som formelig roper på meg når jeg går forbi. Og i og med at påsken varer såpass lenge er det den rette tiden for å perfeksjonere posjeringsteknikken. Det ikke noe jeg bedriver for ofte, for å si det sånn…

bilde av bolle med potetsalat

Verdens beste potetsalat med egg
Potetsalaten over alle potetsalater, spør du meg! Og det passer alltid med en god potetsalat…

to bilder av quiche med spinat

Spinatquiche
Pai med spinat, skinke og blåmuggost er en fin “hviledagsrett” innimellom all reinsdyrsteik og lammelår som ellers står på bordet i påska.

God påske!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.