bilde av tallerken med aspargessalat og posjert egg
Forrett, Lunsj, Salat

Aspargessalat med posjert egg

Nå er det viktig å kjenne sin besøkelsestid: Den kortreiste, norske aspargesen er på sin årlige visitt i grønnsaksdiskene. Det er bare å frotse i spenstige, grønne stilker. Dette er en deilig, vårinspirert og litt luksuriøs lunsjsalat, for dager da man har ekstra god tid…

Aspargessalat (1 porsjon)
6 asparges
2 ss ristede pinjekjerner
50 g fetaost, i terninger
4 skiver spekeskinke

Vinaigrette
1 ss god olje
1 ss hvitvinseddik
1 lite fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts dijon-sennep

Skjær av toppene på aspargesen og legg til side. Bruk en rotskreller og skrell stengene på langs så du får lange, tynne strimler. Kok opp litt vann. Ha strimlene og toppene i det kokende vannet i ca 20 sekunder. Løft ut aspargesstrimler og -topper og ha i en bolle med iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La de renne av seg på tørkepapir på benken.

Bland sammen olje, hvitvinseddik, sennep og finhakket hvitløk. På en tallerken legger du asparges, skinke, pinjekjerner og fetaost. Hell over vinaigretten. Ønsker du ikke å ha posjert egg så er salaten ferdig nå.

Posjert egg
1 ferskt, kaldt egg
1 liter vann
2 ts salt
2 ts eddik

Kok opp vann med salt og eddik. Knekk egget. Ha det over i en skål og slipp det forsiktig ned i det kokende eddikvannet. Bruk gjerne en spiseskje eller to til å samle eggehviten rundt plommen. Kok i 4 minutter. Ha egget over i en bolle med iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen.

Legg det posjerte egget på salaten og ha litt nykvernet pepper over. Mmmm…. sabla godt!

Oppskriften er inspirert av Smitten Kitchens aspargessalat.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.