eplepai
Dessert

Superenkel eplepai

Jeg trenger vel knapt forklare hvorfor eplepai er godt. Det sier seg jo selv. Det som er med denne oppskriften er at det krever minimalt med ingredienser og forberedelser. I alle fall hvis du er som meg, og alltid har butterdeig i frysen. For selv om jeg er for å lage mat fra bunnen, er jeg ingen fanatiker. Noen ganger er det veldig greit å imponere seg selv, eller andre, med deilig, nystekt eplepai – ferdig på null komma niks!

enkel eplepai

Eplepai (1 porsjon)

1 plate butterdeig
1/2 eple i biter
10 g mandler, grovhakkede
1-2 ss akasiehonning
Malt kanel

Du kan selvsagt lage butterdeigen selv, men det aller enkleste er å finne fram en plate fra frysen. La den tine på benken før den kjevles ut. Den skal bli ca dobbelt så stor som utgangspunktet. Skrell eplet og kutt det i små biter. Hakk mandlene.

Legg eplebitene midt på den utkjevlede butterdeigplaten. Dryss over mandlene og malt kanel. Hell over honningen. Jeg bruker akasiehonning fordi den smaker godt og den tåler godt oppvarming.

eplepai

Brett langsidene på butterdeigsplaten mot hverandre. Knip sammen. Brett så inn kortsidene og knip sammen så det blir som en liten konvolutt. Lag små snitt i butterdeigen slik at damp kan slippe ut under steking. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter, til paien har fått en crispy, gylden overflate.

eplepai

Eplepaien nytes varm, gjerne med med is… Dette er sabla godt, altså!

2 Comments

  1. Mitt vanlige spørsmål: prøvd frysing?

    • ENEstående Mat

      Nei, jeg har ikke prøvd det. Tenker at butterdeigen vil bli litt kjedelig om den får enda en tur i frysen. men det er vel ikke noe i veien for å teste det ut :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.