bilde av 2 stk eggmuffins med mangostaver
Frokost

“Fancy” frokostegg

Hjemme hos meg er det ikke stor variasjon på frokostbordet, enten det er ukedag eller helg, så da jeg fant disse luksuriøse frokosteggene måtte jeg jo bare teste de ut. Det er litt i overkant mye jobbing for en frokost, men de er jo en fryd for øyet, og en fest for en morgentrøtt gane. Makan til “fancy-pancy” morgenmat er det lenge siden JEG har spist.

muffins med egg til frokost

Frokostegg/breakfast buttercups (2 stk.)

2 små egg
2 skiver sandwichbrød
1 ts smeltet smør
2 tynne skiver cheddarost
2 løvtynne skiver  med god skinke
Tabasco
Salt og pepper

Sett ovnen på 180 grader. Legg eggene i varmt vann fra springen i ca 10 minutter. Skjær skorpen av sandwichbrødet og kjevle skivene så tynne som mulig. Bruk litt av det smeltede smøret til å pensle formene. Pensle skivene godt med smeltet smør og “press” ned i muffinsformen. Stek i 5 minutter, midt i ovnen.

brødskive presses ned i muffinsform

Når brødskivene er ferdig forstekte, legges tynne skiver av ost og skinke forsiktig i brødmuffinen. Drypp noen dråper tabasco i hver form.

legg ost og skinke i muffinsformen og kakk i et egg i hver form

Knekk et egg i hver form. Plommen skal helst være hel. Da ser det bedre ut. Får du ikke tak i små nok egg, bruk 2 eggeplommer og eggehviten fra 1 egg. Ha salt og pepper på toppen og stek i 12-15 minutter. Eggehviten skal så vidt være stekt, og skjelve litt. Ta ut av stekeovnen, dekk med aluminiumsfolie, og la muffineggene hvile i ca 5 minutter slik at de får “satt” seg. Luksusfrokosten er klar!

Server med litt frisk frukt. Mango med noen dråper balsamico glace kan anbefales.

Oppskriften fant jeg på The Bitten Word.

3 Comments

 1. For en super oppskrift!! Den skal jeg prøve til søndagsfrokosten :) Takk for koselig kommentar i bloggen min .

 2. digger at du legger ut “underveis-bilder”! inspirert av Smitten Kitchen? gjør det super enkelt å kopiere det du har gjort…

  I <3 Smitten :)

  • Takk, takk!
   Jeg pleier ikke gjøre det (vanskelig å huske å ta bilder samtidig som jeg lager maten), men denne gangen var det “nødvendig”.
   Smitten Kitchen er en fin blogg å la seg inspirere av :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.