2 glass pære- og ingefærsyltetøy
Frokost, Tilbehør

Pæresyltetøy med ingefær

Jeg synes syltetøy er aller best når det er hjemmelaget, av meg selv eller andre, og favoritten nå for tiden er pæresyltetøy med ingefær. Det som er så god med hjemmelaget syltetøy er at du vet det er brukt gode råvarer og man kan nærmest smake kjærligheten som er lagt i arbeidet. Det er som om husmorgenene har fått strekt seg i sin fulle og hele lengde og vist hva de er gode for.

Pøre og ingefær er en noe uvanlig smakskombinasjon jeg setter mer og mer pris på. Det er blant annet sabla godt sammen med litt naturell yoghurt og müsli til frokost. Og i selskap med modne oster, eller som fyll i en mørk og heftig sjokoladekake… Oh la la!

2 glass pære- og ingefærsyltetøy

Pæresyltetøy med ingefær

Pærer, ca 1 kg ferdig skrelt og renset
0,5 dl sitronsaft
40 g fersk ingefær, skrelt og raspet
250-400 g sukker

Skrell pærene, fjern stilker og kjernehus. Del i terninger. Hell over sitronsaften underveis for å forsinke at frukten blir brun, eller bland iskaldt vann med litt sitronsaft og la pærebitene bade der mens du holder på (bare husk å helle av vannet før du går videre). Skrell ingefæren, og rasp over pærebitene.

Bruk en tykkbunnet gryte. Ha i frukten og hell over sukkeret. Husk at sitronsaften også skal med. Se an mengden sukker etter hvor søte pærene er. Jo søtere pærer, jo mindre sukker er nødvendig. Kok opp under omrøring. Skru ned varmen og la alt putre uten lokk 45-60 minutter, til syltetøyet begynner å tykne. Rør om underveis.

Ha syltetøyet over på rene, varme glass. Sett på lokk med en gang og la glassene avkjøles opp ned. Oppbevar syltetøyet mørkt og kjølig.

TIPS: Det kan være syltetøyet blir litt “tyntflytende”. Ønskes en tykkere konsistens kan du tilsette litt pektin (Certo fruktpektin f.eks.) eller bruke syltesukker. Er pærene søte nok går det også an å redusere mengden sukker.

En annen favoritt til ostefatet er chilimarmelade. Det er også en herlig vertinnegave!

2 Comments

  1. Fantastisk oppskrift, syltetøyet ble nydelig! Du har ikke tilfeldigvis flere syltetøyoppskrifter på lur? Oppskrift på appelsinmarmelade feks :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.