ENEstående Mat

God (mat til) påske!

Appelsiner i solveggen, velfylte påskeegg og lammelår! Det er påske, det! Uansett om du er på fjellet eller i byen er påsken preget av tradisjoner og store mengder mat. Personlig ville jeg foretrukket at påsken var på høsten. Jeg synes den kommer altfor tett etter jul (en annen høytid med mye mat), og definitivt på feil side av sommeren. Jeg trenger virkelig ikke fetes mer opp nå rett før kvikksølvet og skjørtelengdene kryper oppover. Lurer på om jeg skal sende paven en mail og spørre om han kan flytte påsken til oktober…

Men, jeg gleder jeg meg jo litt likevel. Det skal bli deilig med noen velfortjente fridager med tid til å lese påskekrim, nyte vårsola på balkongen og invitere gode venner på middag. Her er noe av det jeg skal kose meg med i dagene som kommer:

lam med dukka-krydder

Dukkah-lam
Lammelår er obligatorisk i påska. Men hva med å bytte ut hvitløk og rosmarin med en litt mer eksotisk variant? Dukkah er en egyptisk kryddeblanding som passer helt perfekt til lammekjøtt. Det er jo litt gøy å prøve noe annet en gang iblant ;-)

gresskarsuppe med rosmarin

Gresskarsuppe
En skikkelig god og mettende suppe er en fin belønning etter en lang dag på ski. Eller etter mange timer på sofaen med en god krimbok.

spansk tortilla med poteter og løk

Potetomelett
Jeg skal vedde på at det finnes en, eller kanskje to, der ute som koker litt for mye poteter til påskemiddagen. Jeg gjør det til og med med vilje, for da kan jeg lage meg en sabla god tortilla (spansk potetomelett) til lunsj dagen etter.

wraps med reinsdyrskav, soltørkede tomater og fennikel

Lun reinsdyrwrap
Jeg har i alle år forbundet reinsdyr med finnbiffgryte, men magert reinsdyrskav kan også veldig gjerne brukes i wraps, sammen med for eksempel fennikel og soltørka tomater. Snakk om nistepakke!

suksessterte - gul kake

Mammas gule påskekake
Gul kake, suksesskake, suksessterte: kjært barn har mange navn, men med den fargen MÅ det jo bare blir påskekake. Lag den hjemme, frys den ned og ta den med på påsketur :-)

God påske, alle matglade venner!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.