ENEstående Mat, Produkttest, Utstyr

Isdronningen

Endelig har jeg klart å skaffe meg en ismaskin! Egentlig hadde jeg kjøpt meg en ismaskin i fjor. Den som passer til kjøkkenmaskinen min. Glad og fornøyd syklet jeg plystrende hjem med min nyinnkjøpte lykke – klar for å lage og spise, liter på liter med deilig is. Skuffelsen ble derfor enorm da jeg oppdaget at isbollen ikke passet inn i frysen. Krise! Slukøret måtte jeg levere maskinen tilbake, og jeg ble så lei meg at jeg la hele isprosjektet på hylla… Til nå. Akkurat i tide til årets sesong har jeg kjøpt meg en nydelig liten rosa ismaskin. Frysebollen passer perfekt inn i fryseskuffene mine, og tidsæraen som aspirerende isdronning kan begynne.

ismaskin

Den lille søte ismaskinen fra OBH Nordica er akkurat det: liten! Det gjør at frysebollen passer inn i selv den minste frys, men ulempen er at den kun kan lage 3,2 dl is. For “enestående” er det helt perfekt: maskinens kapasitet matcher magens. Det geniale er likevel at det følger med 2 stk isboller, så den totale mengden is kan bli 6,4 dl. For å toppe det hele tar det kun 10-12 minutter fra du starter maskinen til isen er klar! Det er selvsagt i tillegg til den tiden du bruker på forberedelser…

Skal jeg være litt kritisk, synes jeg at ismaskinen framstår som litt “spinkel”. Den roterende “eltekroken” i plast virker lite solid, og man bør være forsiktig med å tilsette hele nøtter, store sjokoladebiter o.l. da disse lett kan sette seg fast og motoren eller eltekroken kan ryke. Det er også litt dårlig passform mellom bollen og lokket. Og siden mekanismen sitter i lokket må denne delen ikke vaskes eller komme i kontakt med vann. Det gjør at det er litt pes å rengjøre den. Men for all del: Jeg skal heller leve med det så lenge jeg kan få hjemmelaget is i lange baner!

PS: Dette innlegget er på ingen måte betalt eller sponset av noen.

4 Comments

  1. Enestående is? Gleder meg! :)

  2. Har sett på disse, og satt dem tilbake igjen et par ganger. Men trenger ismaskin, pga diett i huset. Så nå skal jeg storme ut og kjøpe! Spesielt takk for størrelses-tankene, jeg ville også gjerne ha en stor, og ser klart nå at det er det overhodet ikke plass til her hos meg!
    :-)

    • ENEstående Mat

      Så bra jeg kunne hjelpe deg med beslutningen. Foreløpig er jeg strålende fornøyd, så løp og kjøp :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.