Dessert

Jordbær- og limesorbet

Her er den, min aller første hjemmelagde is, fra min splitter nye ismaskin! At “jomfruisen” ble en sorbet er ikke tilfeldig. Jeg foretrekker veldig ofte sorbetens lettsindige vesen – det er det som gjør at det alltid er plass til litt is, uansett hvor mett jeg måtte være. Det at det ble jordbær og lime er litt mer tilfeldig, men på ingen måte unaturlig. Friske bær sammen med lett krydret syrlighet er en fantastisk kombinasjon som oser av sommerlig glede. Så selv om gradestokken fremdeles kryper under null på nettene, kan jeg formelig smake sommeren allerede nå.

Jordbær- og limesorbet

Jordbær- og limesorbet (ca 3 dl)

250 g friske kalde jordbær, i biter
50 g sukker
0,25 dl kaldt vann
Saften av 1 lime
Skallet av 1 lime, revet

Rens jordbærene og skjær dem i mindre biter. Ha de over i en blandebolle, eller beger som egner seg for bruk av stavmikser. Tilsett sukker, vann og limesaft. Kjør alt til en jevn masse med stavmikseren. Bland til slutt i revet limeskall.

Hell røren over i ismaskinen og kjør til sorbeten er klar. Hvor lang tid det tar avhenger av hva slags maskin du har. Min bruker 10-12 minutter. Når maskinen er ferdig er sorbeten klar til å spises, men den kan også settes i frysen 30-60 minutter for en litt fastere konsistens.

Så er det bare å lene seg tilbake, nyte fruktene av eget “arbeid” og drømme om varme sommerdager…

Jordbær- og limesorb et

Tips: Grunnen  til at jeg skriver “kalde” jordbær, og “kaldt” vann, er at jo kaldere miksen for isen er, jo bedre kan ismaskinen fryse fordi temperaturforskjellen er litt mindre.

4 Comments

  1. Takk for herlig oppskrift. Jeg delte den på FB siden min “Drivhuset mitt” :-)) nettsted og blogg under etablering:-)

  2. Milde måne, dette er jo bare vakkert! :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.