Produkttest, Sponset, Utstyr

Rivjern 2.0

#sponset innlegg

Leser du bloggen relativt jevnlig, husker du kanskje at det ikke er så veldig lenge siden jeg skrev om Microplane rivjernene. Så hvorfor ta dette opp igjen? Vel, jeg trodde faktisk ikke at de kunne bli særlig mye bedre, men der tok jeg sannelig feil. Microplane har kommet med en ny serie (Elite-serien), hvor de har forbedret sitt allerede sterke produkt. Bladene er de samme: sylskarpe og fingertupp-fiendtlige, håndtakene er solide og anti-skli “føttene” som gjør jernene stabile mot arbeidsflaten.

Microplane_elite_toveis

Nyheten ligger i beskyttelseslokkene. Når jernet ikke er i bruk beskytter det “knivene”. Når du skal rive monteres lokket på undersiden slik at det fanger opp det du river, og med millilitermål kan du se hvor mye som er raspet. Ganske genialt, spør du meg. Men så har jeg da også alltid irritert meg over uskikkelig gulrotrasp som havner utover hele benken med mitt gamle rivjern.
En annen fin nyhet i Elite-serien er rivjernet med toveis skjæreblad. Det skjærer begge veier (daah!) og er dermed dobbelt så effektivt som et vanlig rivjern. Resultatet blir små, dekorative krøller, og i så måte er det supert å benytte til sjokoladepynt, eller parmesandryss på pasta og pizza.

kockblume

Jeg har også testet et annet produkt fra Hamonoya: Kochblume, lokket som forhindrer at matet koker over. Kochblume er laget av silikon, passer til gryter fra 14-24 cm (ikke gryter med helletut), og har en fiffig liten patent som slipper ut damp og trykk. Slik forhindrer det at kokevann flyter utover hele komfyren. Setter du et vanlig lokk over silikonlokket kan det også fungere som en liten dampkoker.
Jeg har hatt “blomsterlokket” en stund for å se om jeg bruker det. Lokket funker, og idéen er jo god: hvem har vel ikke opplevd ris, pasta og poteter som koker over det øyeblikket du snur ryggen til? Men jeg merker at det ikke er et “must have”-produkt for mitt kjøkken. Det betyr likevel ikke at ingen andre kan synes det er den best oppfinnelsen siden hjulet…

Hva blir så “dommen”? Når det kommer til nytt kjøkkenutstyr har jeg et ganske nøkternt utgangspunkt: Er dette noe jeg virkelig trenger? Får jeg plass til det på kjøkkenet mitt? Er det en “one-trick-pony”, noe som kun kan brukes til én ting? Hadde jeg vært like streng med meg selv på andre områder, ville jeg muligens vært en ganske velholden kvinne. Jeg ville i alle fall hatt mye bedre plass…
Vel, “blomsterlokket” har sine sider, men jeg kan leve fint uten det. Rivjern fra Microplane kan jeg tydeligvis ikke få nok av, og jeg er nå oppe i 5 stk. LITT i overkant, kanskje? Neida…

PS! Jeg har mottatt vareprøver for å teste og skrive om, og i så måte er dette innlegget sponset.

2 Comments

  1. Hendig og smart! :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.