Forrett, Kjøttfri mandag, Middag, Suppe

Gresskarsuppe med rosmarin og parmesan

I jakten på den perfekte gresskarsuppeoppskriften, snublet jeg over denne. Ifølge lett hyperaktive TV-kokk Gordon Ramsay, er gresskarsuppe med rosmarin og parmesan en del av julemenyen. Det er ikke akkurat hva jeg forbinder med julemat, men med den fargen, er det kanskje en påskesuppe? Uansett er den sabla god og proppfull av deilige smakskombinasjoner.

gresskarsuppe med rosmarin

Gresskarsuppe med rosmarin og parmesan (1 porsj.)

300 g gresskar
2 ss frisk rosmarin
Salt og pepper
1/2 hvitløk
Olivenolje
1/2 løk, finhakket
1-2 krm revet muskatnøtt
2 ts smør
30 g revet parmesan
3 dl hønsekraft/grønnsakskraft
1/2 dl matfløte
2 sjampinjong, i skiver
1 ts sukker

Legg biter av gresskar, frisk rosmarin på bakepair. Krydre med salt og pepper, hell over olivenolje, og la alt bake i ovnen i ca 40 minutter på 170 grader, til gresskarkjøttet er mørt.

La finhakket løk, hvitløk og muskatnøtt surre i en kjele med smeltet smør til løken er blank. Tilsett det bakte gresskaret, kraft og 20 g parmesan. Kok lett i 10 minutter. Kjør alt i food processor, blender eller med stavmikser til det blir en gjevn puré. Spe med mer kraft eller fløte for å få en mer flytende konsistens. Smak til med salt, pepper og sukker.

Sjampinjongskivene stekes i smeltet smør, og legges på toppen sammen med resten av parmesanosten rett før servering.

gresskarsuppe med rosmarin

Oppskriften er hentet fra Christmas with Gordon

4 Comments

  1. Er en nydelig farge på gresskarsuppe :) Men ser at suppen er merket med “vegetar”, men da burde det vell stå hønsekraft/grønnsakskraft? Beklager, er ikke meningen å være pirkete ;) Men oppskriften ser god ut.

  2. Wow, denne så utrolig god ut! Jeg har lenge vært på jakt etter en skikkelig god gresskarsuppe – så denne skal jeg definitivt prøve ut! Takk for nydelig oppskrift:)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.