Kjøttfri mandag, Lunsj, Middag, Tapas

Tortilla con cebolla

[tår’tija kån sebåija]= potetomelett med løk
Spansk omelett (også kalt potetomelett, tortilla española eller tortilla de patatas) er obligatorisk når det serveres tapas, men funker også godt til lunsj, eller som en lett middagsrett i hverdagen. Legg til noen skiver serranoskinke og gode oliven så blir dette et sabla godt, hel-spansk måltid.

spansk omelett med poteter og løk

Spansk omelett (1 porsjon)
2 mellomstore, kokte poteter, i skiver
1 halv gul løk, i skiver
2 egg
1 lite fedd hvitløk
Salt og pepper
3-4 dråper tabasco
1 ss olivenolje

Skjær de kokte potetene i skiver (gjerne litt tykke). Skjær løken i skiver og del opp i ringer. Ha olivenolje i varm stekepanne og legg poteter og løk lagvis. Jeg har en liten omelettpanne for 1 person, så her får jeg 2 lag med poteter og 2 lag med løk. La poteter og løk steke på høy varme i 1-2 minutter.

Pisk sammen egg, hakket hvitløk og tabasco. Smak til med salt og pepper. Hell eggestand over potetene og løken, og senk temperaturen til lav/middels varme. Legg et lokk over pannen og la omeletten stå og kose seg for seg selv til eggestanden er stivnet. Dette tar 5-10 minutter.

spansk omelett med serranoskine

Serveres varm, lunken eller kald med valgfritt tilbehør. Og husk: spansk omelett IKKE skal brettes.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.