bruschetta med avokado
Kjøttfri mandag, Lunsj, Middag, Snacks

Hverdagsbruschetta

“Middag” er et ganske vidt begrep hjemme hos meg. Det behøver ikke være varm mat, poteter og saus, kjøtt eller fisk. Middag er mat som spises en gang mellom kl 17-21. That’s it! Det er nemlig en av fordelene med å være “enestående”: Man står helt fritt til å følge sitt eget hjertes lyst. Så når jeg for eksempel velger å kalle knekkebrød med tubekaviar og kald fiskepudding for middag, ja, da blir det slik…

bruschetta med avokado

Fiskepudding og knekkebrød er selvsagt ikke noe kulinarisk høydepunkt (og absolutt ikke noe jeg er stolt av). Bruschetta, derimot, er en godsak jeg ganske ofte tyr til som middag på travle dager. Litt hvitløk og olje er egentlig alt som skal til for å løfte noen tørre skiver brød til nye høyder. Og i løpet av 10 minutter kan man ha skapt et lite stykke hverdagsmagi.

Bruschetta med avokadorøre (1 porsjon)

2 skiver brød (landbrød, chiabatta eller lignende)
1 fedd hvitløk
God olivenolje
4-5 cherrytomater, modne
1 avokado
Litt limesaft
1-2 ts balsamicoeddik
Salt og pepper

Sett ovnen på 200 grader. Skrell hvitløksfeddet og del det i to på mangs. Gni snittflatene på hvitløken mot brødskivene, og ringle over litt god olivenolje. Stek skivene i ovnen i 5-6 minutter til de er gyldne i kantene og sprø i overflaten.

Finhakk restene av hvitløksfeddet og ha i en blandebolle. Skyll tomatene og tørk godt. Del tomatene og avokadoen i små terninger, og bland sammen med hvitløken. Hell over litt olivenolje, en liten skvis med lime og balsamicoeddik. Smak til med salt og pepper.

Fordel avokadorøren på de ferdige skivene med bruschetta, len deg tilbake og nyt…

8 Comments

  1. Av og til (ganske ofte, igrunn!) blir også middagene mine ganske enkle. Dette så da virkelig lekkert ut – high class smørbrød! Ha en fin søndagskveld:)

  2. Første gang jeg besøker siden din, og nå fikk jeg lyst til å lage bruschetta! De så veldig fristende ut. Ha ei fin uke. :-)

  3. Det ser skikkelig snadder ut!

    Har helt lik filosofi som deg angående middag, bortsett fra at her i huset ender vi ofte opp med å spise middag seint på kveld ;) Trenger ikke være poteter eller varmmat eller spises klokka fem, er det hovedmåltidet den dagen, så er det middag :)

  4. Hsr lest bloggen din en stund, og blir ofte inspirert. idag skal jeg jaggu lage bruschetta.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.