råkostsalat med dressing
Middag, Salat, Tilbehør

Fargerik råkostsalat til kjøtt og fisk

Det vanskeligste for meg når det kommer til middagsplanlegging er ikke nødvendigvis å finne på hva jeg skal spise, men heller hva jeg skal ha som tilbehør. Det bør helst være fristende, raskt og sunt. Sabla enkelt, ikke sant?

Atter en gang har jeg lagt min elsk på råkostsalat som følge til kyllingfileten, fiskekakene, biffstrimlene eller det som måtte befinne seg på tallerkenen.

Som så mye annet, kan råkost enten være det tørreste og stusseligste som står på middagsbordet, eller det kan være en smaksfest. Denne fargerike saken hører til i den andre kategorien.

råkostsalat med dressing

Mitt hemmelige triks (som ikke er fullt så hemmelig nå lenger) er å kjøpe en pose med ferdig råkostsalat i butikken. Det er helt genialt og reduserer skrelling og riving til et minimum. Med noen ekstra strimler rødkål og saftige sukkererter blir den lett anemiske butikksalaten pimpet opp til noe du lett kan servere til selveste julemiddagen (eller i alle fall i romjula).

Det som virkelig gjør susen for meg er kombinasjonen av salt soyasaus, søte rosiner, syrlig sitronsaft og sprø cashewnøtter. Grønnsakene er egentlig bare der for å gi volum og farge ;-)

Råkostsalat (1 porsjon)

20 g rosiner
30 g rødkål, finstrimlet
30 g sukkererter, finstrimlet
100-150 g råkostsalat
1 ts god olivenolje
1 ts soyasaus
0,5 ts sitronsaft
20 g usaltede/lettsaltede cashewnøtter

Har du tid, legg rosinene i varmt vann i ca 20 minutter for å få de ekstra saftige. Har du ikke tid så er det ikke krise.

Skjær rødkål og sukkerterter i tynne strimler og bland sammen med den ferdigblandede råkostsalaten fra butikken. Vend inn rosinene.

Ringle over olivenolje, soyasaus og sitronsaft og bland godt. Topp med nøtter.

Har du lyst på en rask og enkel dressing med litt mer fylde, kan denne anbefales:

dressing til råkostsalat

Gressløkdressing
1 ss majones
2 ss lettrømme
1 ss finhakket gressløk
Salt og pepper
Sitronsaft

Bland sammen majones, lettrømme og finhakket gressløk. Smak til med salt og pepper og en liten dråpe sitronsaft eller to.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.