ovnsbakt kylling med ratatouille
Middag, Tilbehør

Ovnsbakt kyllinglår med ratatouille

Ratatouille, altså, det burde jeg absolutt lage mye oftere. Den herlige grønnsakstuingen passer like godt til fisk som til kjøtt og fugl. Og så minner den meg om en av de fineste filmene jeg vet – nemlig Ratatouille. Den om rotta som drømmer om å å lage deilig fransk mat som de store kokkene i Paris. Hvis det er lenge siden du har sett den, eller du aldri har sett den i det hele tatt (mon dieu!), så er det kanskje ikke så dumt å planlegge en liten filmkveld snart…

ovnsbakt kylling med ratatouille

Som med veldig mange av de franske bondeklassikerne, er det vanskeligste med ratatouille å uttale det uten at en hel nasjon franskmenn vender deg ryggen. Lander du i området rundt “ratatoi” tror jeg du er rimelig safe.

Jeg har lekt meg litt med mandolinen min og skåret tynne potetskiver til formen med ratatouille og kyllinglår. På den måten blir alt stekt i formen samtidig, og potetene får litt krispy skorpe her og der. Det blir nesten ikke bedre enn det…

Ovnsbakt kyllinglår med ratatouille (1 porsjon)

0,5 rødløk, grovhakket
0,5 gulrot, i terninger
0,25 rød paprika, i terninger
150 g aubergine, i terninger
1 fedd hvitløk, finhakket
0,5 ss extra virgin olivenolje
0,5 boks hakkede tomater
0,5 dl grønnsakkraft/-buljong
1 ts akasiehonning
Salt og nykvernet pepper

2 små poteter, i tynne skiver
1 ss extra virgin olivenolje
1 økologisk kyllinglår
0,5 ts Herbes de Provence (eller timian og rosmarin)
Salt og pepper
Revet sitronskall
Bladpersille til servering

Sett ovnen på 225 grader (eller 210 grader varmluft).

Skjær løk, gulrot, paprika og aubergine i like store biter eller terninger. Finhakk hvitløk.

Varm opp olivenolje på medium sterk varme og stek løken i noen minutter til den er mør og blank. Tilsett resten av grønnsakene og la alt steke under omrøring til det har falt litt sammen.

rått kyllinglår, potetskiver og ratatouille

Hell over hermetiske tomater og grønnsakkraft og kok opp. Smak til med honning, salt og nykvernet pepper.

Fordel ratatouillen jevnt utover i en ildfast form gnidd inn med litt olje.

Skyll og tørk potetene godt og skjær i tynne, tynne skiver. Bruk gjerne mandolin. Stikk potetskivene horisontalt ned i sausen. Jo mer potetskiver, jo tettere kan du sette skivene. Bland sammen olje, urter, salt og pepper og pensle potetene.

Tørk kyllinglåret godt med kjøkkenpapir og gni inn med litt olje. Pensle med resten av oljen og urtene. Legg kyllingen på grønnsakene, fordel revet sitronskall utover og stek midt i ovnen til kyllinglåret er gjennomstekt og potetene er møre. Det tar ca. 30-40 minutter. Du kan sjekke om kyllingen er gjennomstekt ved å stikke en pinne inn mot benet. Hvis det pipler ut klar væske er kyllingen gjennomstekt.

Dryss over litt finhakket bladpersille og friskpresset sitronsaft og server mens maten er god og varm.

ratatouille med potetskiver i form

PS: Vil du bytte ut kyllinglåret med torskefilet for eksempel så smaker det også himmelsk til ratatouille og tynne potetskiver. Da er det lurt å la potetene bake ca 20 minutter i ovnen før fiskefileten legges i formen.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.