frøknekkebrød med chia
Bakst, Frokost, Lunsj, Matpakke, Snacks

Superenkle knekkebrød med chiafrø

Det å være bedagelig anlagt og samtidig veldig glad i hjemmelagde knekkebrød (that’s me!) kan av og til være litt stress. Ikke at det er vanskelig, men det kan jo være litt “masete” å få smurt alt jevnt utover og hele tiden måtte lufte komfyren for å få sprø nok knekkebrød. Skikkelige i-landsproblemer der altså.

Men nylig kom jeg over denne knasende sprø herligheten: knekkebrød med chiafrø. Alt stekes på et brett, du trenger bare lufte knekkebrødene én gang og du kan til og med bruke kjevle – et stort pluss for å få et jevnt resultat, tro meg. Superenkelt!

I tillegg til å være supermat og en god kilde til omega-3, fungerer chiafrøene her som bindemiddel. Det er derfor ikke nødvendig med mel, fiberhusk eller lignende i denne oppskriften. Sunt OG praktisk – for en gavepakke!

Det er bare å hive seg i bakingen. I verste fall kaster du bort en liten time av livet, i beste fall får du en ny knekkebrødfavoritt – perfekt til frokost, nistemat, turmat og ostefat.

havre og frø til knekkebrød med chia

knekkebrød med chia og valmuefrø

Knekkebrød med chiafrø

100 g lettkokte havregryn
50 g sesamfrø
45 g solsikkekjerner
3 ss chiafrø
3 ss valmuefrø
1 ts Maldonsalt
175 g romtemperert vann
1 ts honning

Sett ovnen på 180 grader.

Bland sammen havregryn, frø og salt i en bakebolle. Rør sammen romtemperert vann og honning og hell over det tørre. Bland godt sammen og la det stå og svelle i ca. 10 minutter.

Form massen til en ball og legg på et bakepapir på kjøkkenbenken. Dekk med et nytt bakepapir og bruk kjevle til å kjevle ut til et helt, tynt knekkebrød som omtrent dekker et stekebrett. Ønsket tykkelse er 2-3 mm.

Dra bakepapirene med knekkebrødet over på stekebrettet, fjern det øverste bakepapiret og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter, til det begynner å bi gyllent i kantene.

Ta stekebrettet ut av ovnen. Vend knekkebrødet opp ned på det ledige bakepapiret og fjern samtidig det som nå ligger øverst. Hvis du vil kan du bruke en skarp kniv eller pizzakutter til å dele i passe store biter. Eller du kan vente og bryte opp for hånd når det er ferdig stekt.

Stek videre på den andre siden i 15-20 minutter, til knekkebrødet har fått fin farge og er knasende sprøtt. Avkjøl helt før det store knekkebrødflaket brytes opp i mindre biter. Oppbevar tørt, i romtemperatur.

Spis knekkebrødene med pålegg eller bruk til å dyppe i hummus, tzatziki eller en luftig kremost… Nam!

frøknekkebrød med chia

Oppskriften er inspirert av en oppskrift jeg fant på Bon Appétite.

4 Comments

  1. Anita S Dietrichson

    Flott blogg. Jeg mottar gjerne nyhetsbrev/blogginnlegg.

  2. Skal det være varmuft?

    • ENEstående Mat

      Jeg har ikke brukt varmluft her, men det kan du selvsagt gjøre. Da bør nok temperaturen skrus noe ned, til 160-170 grader. Prøv deg litt frem med egen ovn. Lykke til :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.