blomkål og brokkolislaw
ENEstående Mat, Middag, Suppe, Tilbehør

Smakfulle retter med blomkål

Å slutte å røyke, å begynne å trene med en halvgammel, lettere defekt skrott, å gå i en knallgul kjole på fest. Dette er store utfordringer for hvem som helst, og det er ikke uten stolthet jeg kan si at jeg faktisk har gjort alle disse tingene. Men at jeg en gang kom til å skrive en hyllest til blomkålen, det hadde jeg nok aldri i mine villeste fantasier sett for meg (men det trodde jeg jo også angående den gule kjolen).

hel blomkål med blåmuggost

Matnyttig supergrønnsak

Nå er det ikke akkurat noen livskrise som har ført til at jeg plutselig føler behov for å prise blomkålen. Det er heller det at den hvite, knudrete grønnsaken fortjener litt heder og ære. Den skal ha “kred” for å smake godt både rå, bakt og kokt og for å være særdeles anvendelig sammen de fleste krydder og urter. Blomkålen er i tillegg proppfull av vitaminer og mineraler, og om sommeren kommer den fra våre egne jorder! På et mer personlig plan, har den karet seg opp fra “not gonna happen” til “hell yay”. Ikke verst for en blek liten knoll, eller hva?

Blomkålens fortreffeligheter smaker du aller best ved å prøve noen av mine favorittoppskrifter. Kanskje du blir en “nyfrelst” blomkål-fan slik som meg?

blomkål og brokkolislaw

Blomkål- og brokkolislaw med bacon

Denne salaten er noen av det mest avhengighetsdannende jeg har vært borte i – i alle fall når det kommer til grønnsaker. Perfekt følge til grillmat, stekt fisk og pølser.

blomkålsuppe med marokkansk krydder

Marokko-inspirert blomkålsuppe

Ta blomkålsuppa med på en liten svipptur til Marokko: spisskummen, kanel og koriander er ganske langt unna den tradisjonelle, kremete versjonen vi alle kjenner

nærbilde av bolle med torsk i rød karri

Torsk i rød curry med blomkålris

Denne friske oppskriften kombinerer hvit og mild torsk med heftige asiatiske smaker. Og blomkålris med koriander. En skikkelig innertier, spør du meg.

Nærbilde av form med stekte poteter og blomkål

2-i-1 potetform med blomkål og fetaost

Denne gratinerte herligheten med poteter, blomkål og salt fetaost står støtt på egne ben, men er også godt som tilbehør til grillet kjøtt og fisk.

ovnsbakt blomkål med ostekrem og rosmarin

Ovnsbakt blomkål med blåmuggost og rosmarin

80-tallets showstopper var helbakt blomkål med hvit saus og bacon. Denne kjøttfrie varianten har en pikant og lett syrlig ostekrem og rosmarin.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.