nærbilde av bolle med torsk i rød karri
Middag, Sjømat

Torsk i rød curry og blomkålris

Jeg har en liten stemme inne i hodet mitt. Den dukker opp innimellom og hvisker ting som “har du husket tanntråd?”, “får du nok omega-3?”, “trenger du egentlig enda et par sko?”. Det er litt som Jiminy Cricket, bare det høres mye mer ut som mamma… Nå er det jo selvsagt ingen stemme i hodet mitt (jeg er jo ikke gal heller). Det bare min egen samvittighet som passer på at jeg tar vare på tennene og spiser nok fisk. Så selv om jeg ikke er fan av konseptet, så har jeg i år skaffet meg selv et nyttårsforsett: Jeg skal spise mer fisk (og kanskje kjøpe litt færre sko)…

nærbilde av bolle med torsk i rød karri

Denne retten kombinerer hvit og mild torsk med heftige asiatiske smaker. Og i stedet for vanlig ris har jeg prøvd meg på blomkålris med koriander. En skikkelig innertier, spør du meg.

Torsk i rød curry (1 porsjon)

2 ts solsikkeolje
1 liten sjalottløk, finhakket
1 ts red curry paste (eller mer hvis du vil ha sterkere smak)
1/8 ts fish sauce
0,5 ts brunt sukker
1 limeblad
1 dl kokosmelk
0,5 dl grønnsakskraft
0,5 gulrot, i tynne staver
10-12 aspargesbønner, delt i 2
1/4 rød paprika, i strimler
0,5 vårløk, finsnittet
150 g ben- og skinnfri torskefilet, i biter
En klype salt

Varm oljen i i en kasserolle på middels sterk varme. La løken surre sammen med curry paste til løken er blank og myk (3-5 minutter). Rør om underveis. Tilsett fish sauce, sukker, limeblad kokosmelk og grønnsakskraft. Kok opp, skru ned varmen, og la sausen putre 5 minutter. Kutt gulrot i tynne staver. Bruker du juliennejern kan stavene tilsettes samtidig med resten av grønnsakene. Tykkere staver tilsettes samtidig med væsken slik at de kokes møre.

Bolle med asiatisk torskegryte

Fjern endene på aspargesbønnene og del dem i to. Ha aspargesbønnene, strimlet paprika og vårløk oppi sausen og rør om. Trekk gryta av varmen (eller la stå på svak varme), legg torskebitene oppi og sett på lokk. La fisken trekke i sausen til den er gjennomvarm (4-6 minutter). Smak til med salt og server med vanlig ris eller blomkålris med koriander.

Blomkålris (1 porsjon)
1/4 blomkålhode
1-2 ts solsikkeolje
Salt og pepper
1 ss frisk koriander, finhakket

Rasp blomkålhodet på et grovt rivjern. Varm oljen i en stekepanne på medium sterk varme. Ha i raspet blomkål og smak til med litt salt og pepper. La det surre under omrøring i 3 minutter. Rør inn finhakket koriander og server med en gang.

Nærbilde av blomkålris

Inspirasjon til denne retten fant jeg på godfisk.no

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.