rask pizza med bacon og rødløk
Gjærbakst, Middag, Snacks

Rask gourmetpizza med bacon og søt rødløk

Pizza er mye mer enn tomatsaus og pepperonipølse. Pizza er mye mer enn tomatsaus og pepperonipølse. Pizza er mye mer enn tomatsaus og pepperonipølse…

Jeg repeterer denne setningen mer til meg selv enn til deg siden jeg antar at du er flinkere til å variere pizzatoppingen enn meg. Eller? Er du den som alltid bestiller pizza med skinke og sjampinjong? MÅ du ha kjøttdeig og tomatsaus under den smeltede osten hver eneste fredagskveld? Vel, det er en følelse jeg er godt kjent med. Men som nevnt: Pizza kan være så uendelig mye mer…

rask gourmetpizza med bacon og rødløk

Denne godsaken av en gourmetpizza er toppet med hvit pizzasaus, salt bacon, søt rødløk og et hint av mild geitost. Pizzadeigen hever mens resten av toppingen lages, og resultatet blir herlig rustikk pizza med gode smakskombinasjoner. Og hvem vet, kanskje dette blir vår nye pizzafavoritt?

Rask gourmetpizza med bacon og karamellisert rødløk (1 porsjon)

Lynrask pizzabunn
130 g hvetemel
1/4 ts salt
1 dl vann, romtemperert
2 g fersk gjær
Semulemel til utbaking

Hvit pizzasaus
2 ss crème fraiche
20 g Snøfrisk Naturell
1 lite fedd hvitløk, finhakket
Nykvernet pepper

Karamellisert rødløk
1 små rødløk
2 ts smør
0,5 ss sukker
0,5 ss balsamicoeddik

ca 50 g revet Jarlsbergost
20 g bacon, i terninger
Parmesanost, i tynne skiver
Fersk timian

rask pizza med bacon og rødløk

Start med å lage pizzabunnen og bruk kjøkkenmaskin hvis du har. Bland halvparten av melet sammen med saltet og elt sammen med gjærblandingen. Elt inn resten av melet, og tilsett nok vann til deigen blir smidig og slipper bakebollen. Dekk bollen med plastfolie og sett til side mens fyllet lages.

Søt rødløk passer perfekt til salt bacon

Lag karamellisert rødløk: Skrell rødløken og skjær i tynne skiver. Smelt smør i stekepanne på medium varme og stek løken under jevnlig omrøring i ca 10 minutter. Tilsett sukker og balsamicoeddik og rør om til væsken har fordampet og løken er myk og søt (ytterligere 5-10 minutter). Pass på at løken ikke blir brent og får en bitter smak.

Lag hvit pizzasaus mens rødløken surrer i stekepannen: Ha crème fraîche og kremost i en blandebolle sammen med finhakket hvitløk. Pisk sausen til den er godt blandet. Smak til med nykvernet pepper.

Sett ovnen på 250 grader med stekebrettet i.

gourmetpizza med hvit saus

Toppingen er klar, det er på tide å gjøre ferdig pizzabunnen: Dryss litt semulemel på benkeplaten og kna deigen et minutt eller to. Form deigen som en ball og trykk ut med fingrene og håndbaken til du får en rund-ish pizzabunn som er ganske tynn i midten og tykkere langs kanten. Legg bunnen over på bakepapir.

Smør hvit pizzasaus ut på pizzabunnen og topp med revet Jarlsbergost (eller annen gulost som smelter godt). Fordel den karamelliserte løken utover og avslutt med bacon i terninger.

Ta det varme stekebrettet ut av ovnen og dra bakepapiret med pizza over på brettet. Stek pizzaen midt i ovnen i 6-8 minutter. Når bunnen er gylden i kantene og osten har smeltet godt, er pizzaen klar til å nytes. Server med friske timianblader og parmesanost.

Føler du deg raus kan du jo lage flere pizzaer og dele med andre. Kanskje…

8 Comments

 1. Ser nydelig ut!
  ..men litt heftig mengde Jarlsberg kanskje? ;)

  • ENEstående Mat

   Hahaha… det kan da ikke bli for mye?
   Har endret det nå. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på den “lille” trykkleifen ;-)

 2. Denne pizzaen blir kveldens middag! Men, skal baconet stekes før det legges på pizzaen?

  • ENEstående Mat

   Hei Solveig!
   Du trenger ikke steke bacon før det legges på pizzaen. Det stekes i ovnen.
   Lykke til!

 3. Ser veldig godt ut! Men 2 gram gjær, er ikke det lite? Skal det være 20 g?

  • ENEstående Mat

   Hei Solveig!
   Det kan høres lite ut men husk at det er til 1 porsjonspizza. Dessuten er vi nok vant med mer gjær til andre oppskrifter. Denne skal heller ikke heve lenge derfor lite gjær. AC :-)

 4. Anne Helleland

  Hvit pizza er en favoritt her i huset. Jeg bruker imidlertid bare creme fresh blandet med chili og hvitløk. Spennende med ost da, det vil jeg prøve. Samt det med rødløken.
  Jeg har bare brukt den rå sammen med pinjekjerner, tomater og spekeskinke. Osten varierer jeg mellom moserella eller chevre.
  Nå pizzaen er ferdig har vi på grovt salt, rukkula og litt flytende honning

  • ENEstående Mat

   Høres ut som dere har en skikkelig god pizza på gang uten min “oppskrift”. Gøy å variere litt ;-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.