nærbilde av oskekake med melkesjokolade og bringebær
Dessert, Kake

Ostekake med bringebær og melkesjokolade

Hittil i år har den sørlandske sommeren vært omtrent like “blaud” som konsonantane våre. For å lette litt på humøret fant jeg ut at jeg skulle lage ny type ostekake (ny for meg i alle fall). Jeg var litt skeptisk siden det ikke skulle være noen form for “stivelse” i ostemassen, men all tvil ble feid av banen når jeg etter noen timer kunne smake på herligheten! Kaken stivnet perfekt, og de syrlige bærene gir balanse til den mektige sjokoladen og ostekremen. Blir du ikke i godt humør av å spise denne kaken, da er det lite håp for en god sommer, uansett vær!

nærbilde av ostekake med melkesjokolade og bringebær

Ostekake med bringebær og melkesjokolade

(Ø 24-26 cm springform)
Bunn:
225 g kjeks (f.eks. Digestive, Bixit, Marie)
120 g smeltet smør

Fyll:
375 g romtemperert kremost (f.eks. Philadelphia)
250 ml kremfløte
100 g sukker
150 g melkesjokolade, smeltet
180-200 g friske bringebær
Revet mørk kokesjokolade (kan sløyfes)

Smuldre kjeksen i en food processor (evt. ha kjeksen i en brødpose og knus med kjevle). Smelt smør og bland godt med knust kjeks. Ha blandingen over i kakeformen og press lett ned med baksiden av en skje. Settes kaldt.

Bruk kjøkkenmaskin (på lav hastighet) til å blande kremost, fløte og sukker til en jevn, kremete masse. Rør inn hele bringebær. Smelt melkesjokoladen over vannbad. Vend smeltet sjokolade forsiktig inn i ostemassen. Den skal ikke blandes helt inn. Hell ostemassen over kjeksbunnen og fordel jevnt. Dekk til kaken og sett kaldt i minimum 6 timer, slik at den får stivnet skikkelig.

Ostekake med melkesjokolade og bringebær

Pynt: dryss revet mørk kokesjokolade over kaken og avslutt med friske bringebær. Mmmm… Sabla deilig!

Oppskriften fant jeg på BBC Good Food.

14 Comments

 1. Så fantastisk ut :)
  Skal prøves og legges ut på min matblogg !

 2. Berit R. Christiansen

  Tusen takk for nyyyydelig ostekake! Fikk den hos ditt “opphav” på fredag og skal prøve å lage den selv i dag. :)

 3. Hei! :)
  Har bare et lite spørsmål.. skal ikke kremfløten piskes før man blander alt?

  • Hei Stine! I følge oppskriften skal alle ingrediensene piskes samtidig i kjøkkenmaskin. Det er det jeg har gjort, og resultatet ble kjempebra. Kjøkkenmaskin er stikkordet :-)

 4. Jeg forelsket meg totalt i denne kaken når jeg så den på bloggen din, og etter mye om og men fikk jeg endelig laget den forrige helg. Den smakte helt himmelsk, men brukte veldig lang tid på å stivne. Synes jeg fulgte oppskriften din, men kanskje jeg har gjort noe feil? :p

  • Hei Karianne!
   Dette var nettopp noe av min bekymring også når jeg laget kaken (siden det mangler gelantin i oppskriften). Det kan være at du kan kjøre ostemassen lenger slik at fløten blir stivere, men pass på så osten ikke skiller seg. Når det er sagt så ble ikke kaken like stiv som en ostekake med gelé i. Men det gjorde ikke noe. Du skal likevel klare å skjære stykker av den uten at kaken flyter utover.
   Du må nok bare prøve flere ganger og bli enda mer forelsket ;-)

 5. Brukte din oppskrift men pga ingredienser fra USA byttet jeg melkesjokolade med små dråper av mørk og hvit sjokolade. Smeltet ikke. DEILIG! Og fikk masse skryt, det er alltid gøy. Takk.

 6. Laget denne kaken på fredag! Den falt i smak hos alle :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.