Dessert

Yoghurt and curd fool

Jeg synes det er helt topp å snoke i hyllene i spesialbutikker og finne glass med rariteter jeg aldri har hørt om. Ulempen er at det fyller seg opp med uåpnede glass. For selv om jeg er flink til å kjøpe inn spesielle ingredienser, er jeg mindre god på å bruke de. Blant annet har et glass med sitron og ingefær curd hånet meg fra kjøleskapet i et på måneder nå…

lemon_ginger_curd

Not anymore! Jeg fant en superenkel, frisk og fløyelsmyk oppskrift som passer perfekt til late feriedager. Og best av alt: oppskriften “krevde” curd! Endelig fikk jeg åpnet glasset med det rare i. Bruk gjerne en annen type curd, eller velg andre bær. Jeg valgte bringebær og … jordbær. Surprise!

strawberry_fool

Yoghurt and curd fool (1 porsjon)
125 g gresk yoghurt
60 g sitron og ingefær curd
100 g bringebær/jordbær
1 ts melis

Ha yoghurt i en blandebolle og tilsett curd. Vend forsiktig sammen. Det er fint om det ikke er helt blandet. Ha massen i et serveringsglass/-bolle og sett i kjøleskapet. Skyld og rens bærene. Del jordbærene i 4. Dryss over melis og bland sammen. Ha bærene over yoghurtmassen. NYT!

Curd er å finne i velassorterte matvarehus og spesialbutikker. Eller på internasjonale markeder som av og til befinner seg på et torg nær deg.

Oppskriften er en modifisert utgave av den jeg fant på BBC Good Food.

Tags

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.