innbakt leverpostei
Frokost, Lunsj

Innbakt leverpostei med eplebåter

I de riktig gode gamle dager var posteiene gjerne innbakt i deig og hørte til store anledninger som bryllup og høytider. I dag lager vi sjelden postei eller terrine hjemme. Mye av grunnen til det er at vi får et godt nok alternativ i butikken, fiks ferdig. Men det betyr ikke at du ikke kan “pynte på brura”.

Denne oppskriften vil garantert forandre hvordan du ser på pakkene med leverpostei i butikken. Med enkle grep forvandles det vi i dag bruker til hverdagens nister til luksuspålegg et festbord verdig, enten du serverer det til helgefrokosten eller søndagsbrunchen (noe vi så absolutt burde ha mer av!). Yum!

innbakt baconpostei

Innbakt leverpostei med stekte eplebåter (4 porsjoner)

0,5 pk ferdig paideig
1 pk leverpostei, eller baconpostei (180-200 g)
10 g pistasjenøtter, grovt hakket
1 egg
1 ts flytende honning
2 syrlige epler
1 ss smør

Sett ovnen på 200 grader. Rull ut den ferdige paideigen og del i to på midten. Legg leverposteien på tvers av den ene halvparten. Legg grovhakkede pistasjenøtter på toppen av posteien og ringle over flytende honning.

Skjær av endene av paideigen, og pass på at det er nok deig til å pakke inn leverposteien. Brett først inn kortsidene, og brett så over på langsidene. Knip sammen til en liten «søm» langs toppen, mens sidene brettes inn og ned, som på en lite søt pakke.

Føler du deg ekstra kreativ kan du skjære ut figurer av paideigen som er til overs. Figurene festes enkelt til den innpakkede leverposteien med litt kaldt vann eller pisket egg.

Bruk en skarp kniv og snitt paideigen på toppen slik at damp kan slippes ut under steking. Pensle med pisket egg, og stek midt i ovnen i 20 minutter til paiskallet er gyllent og sprøtt.

innbakt baconpostei med stekte eplebiter

Stekte eplebåter

Smelt smør i stekepanne på middels sterk varme. Skrell eplene og del hvert eple i 6 båter. Fjern kjernene. Stek eplebåtene i et par minutter til de får litt farge og blir gjennomvarme, men ikke så lenge at de blir myke og faller sammen.

Server de stekte eplebitene sammen med den innbakte posteien mens den fremdeles er lun. Dét er hva jeg kaller en skikkelig luksusfrokost!

TIPS: Ønsker du å spare tid om morgenen kan leverposteien med nøtter og honning lages klar kvelden før. Dekk til med plast og oppbevar i kjøleskapet natten over. Pensle med egg rett før steking.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.