laksefilet med chevre og rotgrønnsaker
Middag

Ovnsbakt laks med chèvre og valnøtter

Dette er en middagsrett som ville vært helt utenkelig å lage i mitt lille Elveslott for bare noen få år siden. Den enkle forklaringen på det er at både laks og chèvre stod ganske langt nede på listen over ting som fikk mine smaksløker til å danse samba. Heldigvis er jeg relativt åpen for prøve ting jeg kanskje i utgangspunktet ikke er så sabla begeistret for – helt til det punktet at jeg “elsker” det (eller misliker litt mindre, i alle fall). Takk og lov for det, for ellers hadde jeg  jo aldri fått gleden av å spise ovnsbakt laks med chèvre, valnøtter og honning – og dét hadde jo vært skikkelig trist! Lun geitost, søt honning og knasende nøtter er som skapt for den rosa fisken.

Når jeg skal ha det som dette som en helt vanlig hverdagsmiddag har jeg gjerne litt båtpoteter til, men det passer også bra med en frisk salat. Det er faktisk også helt genialt å ovnsbake en hel laksefilet på denne måten: Server fileten lun til søndagsbrunch med stor-familien, til 17. mai-frokosten med venner, eller som del av hvilket som helst staselig koldtbord.

ovnsbakt laks med chevre og valnøtter

Ovnsbakt laks med chèvre og valnøtter (1 porsjon)

 • 200 g laksefilet, med skinn
 • Salt og pepper
 • 20 g chèvre (jeg bruker Chevre Naturell Haukeli – den smuldrer så greit)
 • 10 g valnøtter, grovhakket
 • Friske rosmarinblader, grovt hakket
 • Akasiehonning

Ovnsbakte rotgrønnsaker (1 porsjon)

 • 2 små poteter, i båter
 • 1 liten gul løk, i båter
 • 1 gulrot, i tykke staver
 • Ca. 1 ss god olivenolje
 • 0,5 liten pastinakk, i tykke staver
 • Grovt salt og nykvernet pepper
 • Friske rosmarinblader, grovt hakket

Slik gjør du:

 1. Start med å få rotgrønnsakene inn i ovnen: Sett komfyren på 200 grader. Vask og tørk potetene og skjær i båter (6 båter pr. potet). Skrell løken og skjær i båter. Skrell gulrot og pastinakk. Del på langs i 4 like tykke staver og del så hver stav i to på tvers. Ha olje i en bolle og bland i salt, pepper og friske rosmarinblader. Vend alle rotgrønnsakene i oljen og fordel jevnt utover et stykke aluminiumsfolie.
 2. Plassér folien åpen på et stekebrett (altså ikke pakk inn rotgrønnsakene) og sett stekebrettet midt i den varme ovnen. La rotgrønnsakene steke 10-15 minutter før laksen settes inn i ovnen.
 3. Tørk laksefileten på begge sider med kjøkkenpapir. Legg fiskefileten med skinnsiden ned på et stykke aluminiumsfolie og krydre med salt og pepper. Smuldre osten i en en liten skål og rør inn grovt hakkede valnøtter og rosmarinblader. Fordel ostemassen jevnt utover laksefileten og ringle over litt akasiehonning. Plassér den åpne folien med fisken ved siden av rotgrønnsakene og stek videre i ca 20-25 minutter, til fisken er ferdig og grønnsakene er møre og gode.
 4. Så er det bare å nyde den himla gode smaken av laks, chèvre, nøtter og sød honning…

Inspirasjon til denne oppskriften fant jeg på ica.no

laksefilet med ost, valnøtter og rotgrønnsaker
laksefilet med chevre og rotgrønnsaker

2 Comments

 1. Høres veldig godt ut! Gleder meg til å prøve :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.