to glass med mango lassi
Drikke

Mango lassi

Jeg er skikkelig pysete når det kommer til sterk mat. Og det på tross av at jeg hadde deltidsjobb i byens eneste meksikanske restaurant mens jeg var student. Det var riktignok i oppvasken, men jeg spiste nok personalmat der til at en skulle jo tro at jeg opparbeidet meg bittelitt økt toleranse for sterk mat. Men neida, smaksløkene mine er fremdeles sarte som barnerumper og må behandles deretter… Pingler!

to glass med mango lassi

Heldigvis finnes det en sabla god “medisin” for oss som pyser på sterk mat: Mango lassi. Det er som en slags eksotisk drikkeyoghurt, og den er søt og tykk og kald og kjøler ned sarte tunger som har fått altfor sterk mat!

Mango lassi (1 porsjon)
0,5 mango, i biter
1 dl yoghurt naturell
0,5 ss akasiehonning (eller sukker)
En bitteliten klype malt kardemomme (kan sløyfes)
3 isbiter
Revet skall av en kvart lime (kan sløyfes)

Del mangoen i to, og skjær skallet av fruktkjøttet. Se på hvordan du deler en mango på bama.no

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til du får en tykk og luftig “smoothie”. Har du en kraftig stavmikser kan den også benyttes. Spe med iskaldt vann dersom konsistensen blir for tykk.

Nyt den søte, avkjølende mango lassien med én gang, på en supervarm sommerdag, eller til sterk mat. Prøv det neste gang du skal spise indisk…

Inspirasjon til denne oppskriften fant jeg her.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.