Tallerken med potetsalat med pesto og biffsrtimler
Lunsj, Middag, Salat

Potetsalat med pesto og biffstrimler

På ett spesifikt punkt er jeg særdeles unorsk: jeg er ikke spesielt glad i poteter, uansett om de heter Beate, Rutt eller Asterix. Det kan faktisk gå mange måneder mellom hver gang jeg spiser poteter, og da er de som regel alt annet enn kokt. For potetmos, ovnsbakte fries eller potetomelett, dét kan jeg ha! Og hjemmelaget potetsalat, selvfølgelig. Trikset for å få i meg poteter er altså å pakke de inn i en forkledning av mange andre gode smaker, og da kan jeg momse poteter til jeg sprekker. Men det er nok ingen som kan beskylde meg for å være en vaskeekte pottit-jente av den grunn…

Tallerken med potetsalat med pesto og biffsrtimler

Dette er en av de potetsalatene som kan få meg til å glemme at jeg egentlig ikke er så begeistret for poteter. Det er fordi jeg er ekstremt glad i grønn pesto! Jeg elsker den friske smaken av basilikum sammen med den salte smaken fra parmesanost og fylden fra pinjekjernene… Ah, sukk…

Potetsalat med pesto og biffstrimler (1 porsjon)

ca 200 g småpoteter/nypoteter
2 ss basilikumpesto
ca 100 g biffstrimler av mørt kjøtt (ytrefilet f.eks)
2 ts olivenolje
Salt og pepper
1 neve sukkererter
1/4 rød løk, i tynne skiver
Limesaft

Hvis skallet på potetene er fint trenger de bare skylles godt før de kokes. Og hvis potetene er små nok behøver de ikke deles, heller. Kok opp vann (med salt hvis potetene er skrelt) i en kasserolle og kok potetene møre (10-15 min). Hell av vannet og la potetene avkjøle seg litt.

Lag pestoen mens potetene koker: ha basilikumblader, parmesanost, pinjekjerner, hvitløk og olje i en urtehakker eller foodprocessor og kjør til du får en fin grønn saus. Smak til med Maldonsalt, eller annet grovt salt. Se hele oppskriften på basilikumpesto her.

Tørk blod og kjøttsaft av biffstrimlene. Legg strimlene i en bolle og hell over olivenolje. Krydre godt med salt og pepper og rør om slik at alle strimlene blir godt dekket med olje og krydder. Grill/stek biffstrimlene i grillpanne, eller i vanlig stekepanne, på høy varme. Kjøttet skal kun brunes rask på alle sider – det behøver ikke være gjennomstekt. Grill/stek så sukkerertene raskt på begge sider i samme panne.

Detalj av tallerken med potetsalat med pesto og sukkererter

Ha de lune potetene, biffstrimlene og sukkerertene i en blandebolle sammen med rødløk i tynne skiver. Hell over ønsket mengde basilikumpesto og vend om slik at alt blir godt dekket av deilig pesto. Varmen fra potetene og biffkjøttet får osten i sausen til å smelte litt slik at det er enklere å fordele pestoen. Smak til med litt limesaft, grovt salt og nykvernet pepper om nødvendig. Så er det bare å nyte herligheten med en gang!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.