ENEstående Mat

Stas med Bønder i byen!

Siste skudd på den stadig voksende, og stadig mer interessante, restaurantstammen i min elskede hjemby Kristiansand, er “Bønder i byen” på Øvre Torv, midt i sentrum. Og som navnet kan hinte til; her får du lokale råvarer i sesong og rustikk gårdsmat, servert i herlig kombinasjon med urbant bymiljø. Her er det kjente smaker, pakket inn på spennende og uvante måter. Her er det ingen hvite duker eller stivsnippede kelnere – hos “Bønder i byen” får du får du vite navnet på bonden som har dyrket potetene på tallerkenen din, og antageligvis nøyaktig tidspunkt for når de ble hyppet. Sånt liker jeg. Her serveres like mye historie, som det serveres mat.

4 bilder fra restaurant "Bønder i byen"
Gammel trakt blir ny lampe, og rustkledd bølgeblikk får nytt liv på “Bønder i byen” i Kristiansand

Jeg var så heldig å få være med på føråpningen av “Bønder i Byen”, og her fikk vi smakebiter av det som står på fôrlista (menyen) en stund framover. Jeg falt pladask for confitert kylling, agurk med krabbekrem og syltet laks med rabarbra. Kjente og kjære smaker, med en spennende twist. Disse rettene er del av “maulemad”-konseptet: alle retter kan deles slik at alle kan smake på mye eller lite, eller rett og slett prøve noe nytt. Filosofien er enkel: Gode matopplevelser skal deles!

Tallerken med forskjellige småretter
“Maulemad” = Mat og matopplevelser som deles med andre

Det jeg kanskje liker aller best er at konseptet er helhetlig og unikt (i alle fall i K-Town). Ingen detaljer er glemt, og det formidles en historie som er ekte og troverdig. Og så er ikke “Bønder i byen” bare en restaurant. Her kan du stikke innom og spise frokost, bestille med deg “brødbeder” til lunsj, kjøpe egenbakt brød og kaker, eller ta med et par glass med hjemmelaget syltetøy og marmelader.

Bilde av kokkene på Bønder i byen
Kokkene på “Bønder i byen” forteller gjerne historien bak maten du spiser

Denne helgen åpnet “Bønder i byen” dørene med lang kø utforbi og fullbooket restaurant. Det tror jeg hører til sjeldenhetene – i alle fall her nede i Palmestaden. Så om du er lokal eller tilreisende så har jeg følgende anbefaling: Ta med deg venner og familie en tur innom “Bønder i Byen”, og få dere et godt måltid og en fin historie på kjøpet!

Bilde av tallerken med små desserter
Petits fours fra Søgne – lokale bær, hjemmelaget pikekyss og rosegelé. YUM!

For ordens skyld: Dette er ikke et sponset innlegg, men jeg ble invitert til føråpningen av Bønder i Byen og innlegget er basert på mine inntrykk fra den kvelden.

Tags

4 Comments

  1. Anne-Grethe

    Herlig skrevet AC, du har en god penn. Bønner i byen håper og tror jeg de får til. Jeg skal i hvertfall støtte. Er ( var, min eks) i familie med skjønne Trond, så derfor….. God uke til deg.

    • ENEstående Mat

      Tusen takk for flott tilbakemelding, Anne-Grethe! Gøy at du like bloggen. Og, ja, Bønder i byen satser vi på kommer til å klare seg :-D Heia Trond, Trine, Tom Helge og Kristoffer!

  2. Skal til Kristiansand på ferie om et par uker. Og dette virker å være et spennende sted man kan innta et bedre måltid. Ha en videre fin sommer :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.