Gjærbakst, Middag, Snacks

Sommerpizza med jordbær

Det er mulig du tror det har rablet fullstendig for meg nå. Jordbær på pizza??? Ja, jeg vet, det kan høres noe snodig ut, men jeg lover at dette ikke er et resultat av et solstikk (det er umulig å få denne sommeren). Det har seg bare slik at jordbær og chèvre passer veldig godt sammen. Og så har det seg sånn at jeg er bittelitt sær (eller kanskje mye): jeg liker min chèvre best når den er varm eller lun. Og hva er vel da mer naturlig enn å samle det hele på en spennende sommerpizza?

Denne pizzaen har fantastiske smakskombinasjoner: sødme fra jordbærene og honningen, syrlig friskhet fra geitosten og salt fra Gruyere’en. Nyt pizzaen som snacks en lys og fin sommerkveld, eller presenter den som en skikkelig dessertoverraskelse.

Sommerpizza med jordbær (1 porsjon)

1 lynrask pizzabunn (eller din egen favorittbunn)

Hvit pizzasaus
2 ss crème fraîche
1-2 fedd hvitløk, finhakket eller presset i hvitløkspresse
Nykvernet pepper

Revet Gruyère, eller annen fast ost du liker godt
Chèvre
Jordbær i skiver
Ristede pinjekjerner
Akasiehonning

Start med pizzabunnen. Bruk din egen oppskrift eller, hvis du er litt sent ute og ikke har tid til å vente på at deigen skal heve, prøv oppskriften på lynpizza. Sett ovnen på 250 grader når bunnen er klar til å kjevles ut. Bland sammen crème fraîche, finhakket hvitløk og nykvernet pepper. Dette kan også gjøres en stund på forhånd slik at smakene får tid til å sette seg, men det er ikke et must.

Kjevle ut bunnen og legg på bakepapirkledd stekebrett. Smør crème fraîche-blandingen utover. Spre så et tynt lag med revet Gruyère og topp med tynne skiver chèvre. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek til osten har smeltet og bunnen har begynt å få gyldne kanter. Det tar ca 6-10 minutter, alt avhengig av hvor tynn bunnen er.

Fordel skiver med jordbær og ristede pinjekjerner på den glovarme pizzaen og avslutt med å ringle over litt akasiehonning. Så er det bare å mumse ivei…

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.