Bilde av terte med spinat, chevre og jordbær
Forrett, Kjøttfri mandag, Lunsj, Snacks

Terte med spinat og chevre

Her om dagen ble jeg rystet i kropp og sjel. Jeg spankulerte blid og fornøyd bortover ei gate – med nesa i sky, fri for bekymringer og mange positive ting å glede meg til i nær framtid. Et lite øyeblikk vil jeg sågar si jeg var “lykkelig”. Så smalt det! Livet/sjebnen/whatever kom og spente bein på meg (i form av et hull i asfalten som jeg selvsagt ikke la merke til på grunn av den førnevnte nesa i sky). Plutselig lå jeg der midt på fortauet, etter det som må ha vært et ganske ugrasiøst fall, med hull i buksa, hull på kneet og hull i stoltheten. Det gikk greit med meg, altså, men jeg følte meg ettertrykkelig nedjekket der jeg lå på alle fire…

Ustekt tertebunn med spinat og norsk chevre

Så hva har vel spinatterte med denne lille anekdoten å gjøre? Ikke så mye egentlig, annet enn at det faktisk ikke skulle mer til enn et stykke frossen butterdeig, spinat og geitost for å tette igjen det lille hullet i stoltheten som svalestupet mitt skapte. Det er herlig når livet kan komme på rett kjøl igjen med SÅ enkle hjelpemidler :-)

Terte med spinat og chevre (1 porsjon)

1 plate frossen butterdeig
1 egg
50 g frisk spinat
1 lite fedd hvitløk, finhakket
1 ts smør
Salt og pepper
3-4 skiver chevre
1 ts pinjekjerner
Akasiehonning
Jordbær (kan sløyfes)

Sett stekeovnen på 200 grader. Ta butterdeigen ut av frysen og la platen tine på benken i ca en halv time.

Kjevle forsiktig ut slik at butterdeigen blir bittelitt tynnere og større. Bruken skarp kniv og lag et snitt langs kanten på alle fire sidene. Ikke skjær gjennom deigen. Dette gjøres for å forhindre at butterdeigen blåser seg opp helt ukontrollert. Legg butterdeigplaten på bakepapirkledd stekebrett og pensle med pisket egg.

Smelt smør i steikepanne på ganske høy varme. Surr finhakket hvitløk og spinatblader til spinaten bare så vidt har falt sammen. Krydre med salt og nykvernet pepper.

Fordel den stekte spinaten på butterdeigplaten og legg skiver eller biter med god chevre på toppen. Bruk den osten du liker best, eller det du får tak i. Jeg har brukt Chevre Naturell fra Haukeli fordi den er lett tilgjengelig og har en ganske mild smak. Stek midt i oven i 10-15 minutter. Terten er klar når butterdeigen er luftig og lett gylden og osten har så vidt smeltet.

Bilde av terte med spinat, chevre og jordbær

Server med én gang – gjerne med pinjekjerner, litt akasiehonning og søte, deilige jordbær. NAM!!!

2 Comments

  1. For et herlig innlegg! Takk☺️

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.