ENEstående Mat

Ta vare på sommeren: Mine rabarbrafavoritter

Den altfor korte rabarbrasesongen er snart over – etter St. Hans blir de røde stilkene mer trevlete og mindre fristende. Det er altså viktig å kjenne sin besøkelsestid: tiden er nå inne for å bunkre opp et lager med rabarbragodsaker som kan vare utover høsten.

Rabarbra i mange deilige varianter

En virkelig fin ting med rabarbra er at den tåler godt å bli fryst ned. Bare rens, skyll og tørk stilkene, legg de i en pose i frysen, og så er det bare å tine noen stilker når du for eksempel får lyst på smuldrepai med rabarbra og jordbær. Eller du kan la deg friste av disse fine oppskriftene:

rabarbrasirup_farris

Rabarbra- og limesirup
Jeg elsker denne delikate sirupen! Den smaker av sommer og passer like godt til ostefatet, kakefatet og frokostyoghurten, som i et enkelt glass med sodavann. Mer forfriskende smak i sommervarmen finner du nesten ikke…

rabarbrasaft_dobbel

Rabarbrasaft
Dette er en superenkel oppskrift på råsaft med rabarbra, lime og vanilje. Det som er bra med råsaft er at det er mindre koking innvolvert. Ulempen er at holdbarheten er kortere. Drikk opp alt i løpet av en liten måned (ikke noe problem), eller frys ned saften så den kan nytes når sommerminnene begynner å bli vage.

rabarbrachutney

Rabarbrachutney
Søt og syrlig, sterk og kraftig – denne chutneyen er bankers når du skal grille. Passer perfekt til lammekjøtt, saftige hamburgerer og grillet entrecôte.

fire små rabarbraterter med mascarponekrem

Rabarbraterter
Det er jo ikke slik at all rabarbra legges på glass og flasker. Noen av de syrlige stengene kan med fordel nytes umiddelbart på disse herlige små tertene. Florlett og sprø butterdeig kombineres med søt mascarponekrem, rabarbra og friske jordbær, og resultatet er disse fristende små sommertertene.

2 Comments

  1. Jeg ELSKER rabarbra og rabarbrasirupen har jeg laget flere ganger før, fant den på en norsk matblogg! Det står faktisk på kok nå og jeg gleder meg til første smak imorgen! Jeg er ikke så glad i rosevann, så jeg har byttet det ut med vaniljestang og kanelstang. Kan også anbefales :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.