Bilde av brødskive med eggesalat
Frokost, Lunsj, Matpakke

Eggesalat med spinat

La oss snakke litt om matpakker. Jeg har heldigvis ikke behøvd å være god på papirinnpakket lunsj siden 1992-ish. Fram til da hadde jeg noen rare perioder når det kom til matpakker. På ungdomsskolen var det kanskje spesielt brødskiva med kaviar OG brunost som skilte seg mest ut. Og på videregående var jeg gjennom en runde med 2 flak Fiberrik (også kalt “takpapp”), 2 skiver gulost, 1 tomat og en kopp buljong. Hver dag! I månedsvis! Grøss…

Bilde av brødskive med eggesalat

Selv om jeg slipper å lage matpakke hver dag, så glimter jeg til i ny og ne med det som etter min mening er svært misunnelsesverdige lunsjpakker. Særlig når jeg har rørt sammen en god sandwichsalat – da er jeg ekstra fornøyd med meg selv. Og her er min nyeste favoritt: Eggesalat med spinat. Nam!

Eggesalat med spinat (nok til 2 blingser)

2 egg, hardkokte
20 g ferske spinatblader, grovt hakket
1 stilk vårløk, finsnittet
0,5 stilk stangselleri, finhakket
2 ss (30 g) gresk yoghurt
1 ss (15 g) majones
0,5 ts Dijon sennep
Frisk basilikum, grovt hakket
Salt og pepper
Kapers

Hardkok og avkjøl eggene. Fjern skallet og del eggene på kryss og tvers med en eggedeler. Ha eggebitene i en blandebolle og tilsett grovhakkede spinatblader, finsnittet vårløk og finhakket stangselleri. Bland sammen yoghurt, majones og grovhakket basilikum i en annen bolle. Smak til med salt og pepper. Rør til slutt dressingen inn i eggeblandingen.

Eggesalaten nytes på favorittbrødet – gjerne med noen kapers på toppen.

Nærbilde av skive med eggesalat og kapers

Jeg kan dessverre ikke ta på meg æren for denne oppskriften, men jeg finner dessverre ikke tilbake til kilden.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.