nærbilde av ildfast form med fiskekakegrateng
Middag, Sjømat

Fiskekakegrateng med søtpotet

Selv om jeg tilsynelatende er sterk og selvstendig og klarer meg godt på egenhånd, så går jeg ikke av veien for å innrømme at jeg trenger en helt innimellom. En hverdagshelt som kan komme inn å redde dagen. Fiskekaker, for eksempel. I årevis har fiskekaker fra butikken reddet meg fra mang en supertrist hverdagsmiddag. Det er rask og enkel mat, og de kan brukes til langt mer enn å bare varme opp i steikepanna. Og i det siste har fiskekakeutvalget på butikken nærmest “eksplodert” – det er til og med fisk i fiskekakene nå!

Form med fiskekakegrateng

Prøv denne fine fiske(kake)gratengen. Bruk fiskekaker med mye eller lite fisk. Rød eller hvit fisk. Billige eller dyre. Det spiller ingen rolle. Om 30 minutter står middagen på bordet – smaksrik og med smeltet ost på toppen. Hva mer kan man ønske seg av en hverdagshelt?

Fiskekakegrateng med søtpotet (1 porsjon)

100 g søtpotet, i løvtynne skiver
2 stk fiskekaker, i tynne skiver
1 egg
1 ss lett crème fraîche
0,5 stilk vårløk, finsnittet
1 ss kapers
Pepper
Revet ost

Lime
Stekt chorizo eller bacon

Sett ovnen på 220 grader og smør innsiden av en ildfast form med solsikkeolje.

Skrell søtpotet og bruk en mandolin til å kutte løvtynne skiver. Jo tynnere søtpotetskivene er jo mindre tid tar det før de er møre og gratengen er klar. Jeg setter gjerne innstillingen på mandolinen på 2 mm. Del fiskekakene i tynne skiver. Legg i skiver med søtpotet og fiskekaker i “taksteinmønster” i den ildfaste formen.

Pisk egget sammen med crème fraîche. Rør inn finsnittet vårløk og kapers. Smak til med nykvernet pepper. Hell blandingen over i den ildfaste formen. Dekk toppen med revet gulost og stek gratengen midt i ovnen i 20-25 minutter. Fiskekakegratengen er klar når eggestanden har stivnet, osten er smeltet og søtpotetskivene er møre.

fiskekakegrateng med søtpotet

Server med en gang, gjerne med en skvis limesaft, stekt chorizopølse og en frisk salat.

Tags

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.