Saus, Tilbehør

Rabarbrachutney

Jeg digger å lage ting på glass og flasker – som for eksempel syltetøy, sylteagurker, saft og lignende. Men for meg er det egentlig noe som hører høsten til. Rabarbra, derimot, er jo i skuddet for tiden, og nå er tiden for å bevare de herlige sommerstengene så lenge som mulig. Chutney er ikke noe jeg er så veldig vant med, og det er i alle fall ikke noe jeg har laget før. Men en gang må jo være den første, og da falt valget på deilig rabarbrachutney. Det er nå offisielt mitt nye favoritt-tilbehør til sommerens grillmat!

rabarbrachutney

Rabarbrachutney (1 glass)

ca 350 g rabarbra
1/2 løk
1 fed hvitløk
1/2 stor rød paprika
10 g frisk ingefær
1 dl brunt sukker
1/2 ts salt
1/4 dl hvitvinseddik

Rens og skjær opp rabarbraen i biter på 1-2 cm. Kok opp litt vann og la rabarbraen koke i ca 1 minutt. Sil av vannet. Ved å gi rabarbraen et raskt oppkok kvitter du deg med den beske smaken.

Hakk løken og finhakk hvitløken. Rens og finhakk eller rasp ingefæren. Rens og finhakk paprikaen. Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La det hele småkoke ca 1/2 time eller til chutneyen er passe tykk.

Ha rabarbrachutneyen på et sterilt glass. Oppbevares i kjøleskapet og tas fram ved enhver grillanledning. Enjoy!

Oppskriften fant jeg på Lines Mat og Miljø (finner ikke nettsiden lenger, dessverre).

14 Comments

 1. Så fine bilder du har tatt :-) Håper du har hatt en fin pinse!

 2. Smart! Dette ser veldig godt ut. Nå er jo rabarbrasesongen snart over. Tror jeg må snike meg over i hagen til naboen og stjele sånn ca. 350 gram til av rabarbraen hans før det er for sent.

 3. Fantastisk tips å lage chutney av rabarbra! Det skal jeg gjøre i dag! Jeg elsker rabarbra selv. Har 3 store “trær” i hagen og den blir nesten høstet HELT ned i disse tider hvert år. Heldigvis elsker sønnen min rabarbrasyltetøy.
  Akkurat nå ligger en rabarbrapai i ovene :o)
  Sinnsykt godt lun, med krokanis på toppen…. nam nam

 4. Det skal ikke være sukker i denne?

 5. Hei,

  Det står at alt sammen skal kokes opp, men det står ingenting om væske mengde som skal tilsettes. Er det bare litt slik som med rabarbran til å begynne med?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.