nærbilde av dessertskål med yoghurtfromasj
Bakst, ENEstående Mat, Kake

Festkaker til nasjonaldagen

Jeg hører til den bittelille andelen av Norges befolkning som ikke er overvettes begeistret for bløtkake (eller “blaudis” som vi kaller det her nede på den “blaude kyststribe”). Jeg klarer utmerket fint stå over uten at jeg føler jeg ofrer noe som helst. Dessverre må jeg nok melde at min standhaftighet begynner og slutter med kremfylte lagkaker – det er ingen andre kaker jeg sier nei takk til. Men det er jo bare 17. mai en gang i året, ikke sant? Da kan man jo unne seg et kakestykke. Eller fem…

Favoritter til kakebordet

ostekake med prosecco

Ostekake med prosecco
Bobler på 17. mai? Ja, det må man ha. Og om du ikke vil ha boblene i glasset, så prøv med litt prosecco i ostekaken. Det er både lekkert og sabla godt.

3 biter brownies med melkesjokolade og kokos

Bounty brownies
Brownies er kanskje ikke den vakreste kaka, men det skal vanskelig gjøres å finne noen som ikke liker en god og seig sjokoladekake. Denne har smak av kokos og minner derfor litt om Bounty-sjokoladen. Slettes ikke dumt. I tillegg kan den lages god tid i forveien og oppbevares i frysen til kakebordet skal dekkes.

nutty_gulrotkake_1

Nutty gulrotkake
Den er kanskje ikke så mye å se på (denne heller) men gulrotkake har en stor plass i mitt hjerte. Hemmeligheten er å lage ekstra mye krem. Ekstra, ekstra mye krem… Oh, sweet lord!

Skål og form med yoghurtfromasj og bærtopping

Befruktet yoghurtfromasj
Teknisk sett er dette kanskje ikke en kake, men uansett bør den få sin plass blant søtsakene. Fromasjen er lett og frisk og sammen med så mye frisk frukt, føles det slettes ikke syndig å spise den i det hele tatt.

trelags brownie med bringebær

Hummingbirds ostekake-brownie med bringebærkrem
Vel, ingen nasjonaldag er vel helt komplett uten en eneste lagkake. Dette er kunstverk helt uten sidestykke: Seig og mektig brownies med heftig bakt ostekake, toppet med lett og frisk bringebærkrem. Selv jeg liker krem når den kommer på toppen av denne herligheten!

Gratulerer med dagen!

2 Comments

  1. oho ohoho!

    Den kokosbrowniesen ser amazing ut! Alt ser strengt tatt amazing ut, men den kalte til meg spesifikt! Den skal vi nok lage ja! Takk for tipsene :) Blir bra 17. dette! Kos deg!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.