ENEstående Mat

Mathallen – en aldri så liten matrevolusjon

I helgen var det matbloggtreff på Mathallen på Vulkan. For de som ikke har fått med seg hva Mathallen er ennå, så er det det mest spennende som har skjedd på den norske matfronten siden Maaemo fikk sine to Michelin-stjerner. Det er jo ikke lenge siden, så det er med andre ord tett mellom høydepunktene for tiden :-)

Mathallen på Vulkan
Mathallen på Vulkan

Mathallen åpner ikke dørene offisielt før 2. oktober, men i regi av Ina og Ina, ildsjelene bak matbloggsentralen.com, var vi 50-ish matbloggere som fikk vår egen lille forsmak. Vi fikk smake, prate, se og føle på det som kommer til å bli Oslos, og kanskje Norges, nye severdighet og samlingssted for alle matentusiaster. Og sist, men ikke minst, fikk vi matbloggere treffe hverandre, og delta i nerdete samtaler om mat, blogging, foto osv. Herlig!

Matbloggerne mingler og tar bilder av mat
Matbloggerne mingler og tar bilder av mat
Hello Good Pie
En av de mange spennende aktørene i Mathallen

Når Mathallen endelig åpner, med 31 butikker og spisesteder, så blir det et sted for alle som har et forhold til mat. Unge og gamle, oppvaskhjelper, hobbykokker og proffer, innfødte og turister. Det blir et sted hvor råvarene står i sentrum, og hvor alt kan tas på og smakes på. Ja, de skal jo tjene penger også, men mitt inntrykk er at alle de innvolverte egentlig er idealister, som bare vil at maten, kunnskapen og råvarene skal ut til folket. Jeg tror de vil lykkes.

biff tartar og vaktelegg
Husets slakter serverte biff tartar med vaktelegg
Smelteverket før det ble klart
Fargerike smaksprøver + Jan Vardøens nye restaurantlokale “Smelteverket”
Stange-bilen
Stange-bilen + dessert

Hadde jeg bodd i Oslo ville Mathallen mest sannsynlig blitt mitt andre hjem. I stedet får jeg nøye meg med hyppige hovedstadsbesøk. Helgens besøk gav definitivt mersmak!

9 Comments

 1. Gjett om jeg gleder meg til mathallen åpner! Fikk dessverre ikke vært med på grunn av at jeg var syk, men bor heldigvis ikke så langt ifra.

 2. Veldig hyggelig å hilse på deg Anne Cathrine:) Som sagt, hør av deg når du kommer til Oslo så kan vi prøve å få til ett glass vin, sikkert flere matbloggere som har lyst å møtes:)

  • ENEstående Mat

   Takk i like måte, Annica! Kjekt med treff. Skal si fra neste gang jeg er på dine trakter og har tid til et glass :-)

 3. Takk for sist!
  Det var kjempeyggelig å møte deg og forhåpentligvis ikke siste gang :-)
  Ha ei fortsatt fin uke!

  • ENEstående Mat

   Takk for sist, ja! Det var en super dag og kveld. Satser på at vi treffes igjen om ikke så lenge :-)

 4. Skulle så gjerne ha vært der. Mye fint å se her av bilder, og mye god mat :)

 5. Hyggelig å møte deg, også, Anne Cathrine! Forhåpentligvis møtes vi matbloggere igjen. Ser frem til det! Fine bilder fra lørdagen, forreesten:)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.