Dadler rullet i bacon
Tapas

Søde griser – dadler med bacon

Jeg elsker å gå på tapasbarer i Spania. Menyene er stort sett ikke-eksisterende (det de har kan du se på utstilling i baren), kelnerene roper uforståelige meldinger til hverandre hele tiden og gjestene kaster overflødig skall, rester og servietter på gulvet. De fleste tapasbarene har sine egne spesialiteter som du ikke finner igjen andre steder, men det finnes også trygge gjengangere som jamón y queso, skinke og ost. En av de beste rettene jeg kan få er dátils con bacon. Så utrolig enkelt (kun 2 ingredienser), men likevel så ufattelig smakfullt. Det er det ultimate svaret på at salt og søtt hører sammen som… dadler med bacon.

Tallerken med dadler kledd i bacon

Dadler med bacon/Dátils con bacon (3-4 per person)
Dadler
Bacon i skiver

Skjær et snitt på langs av dadlene og pirk ut steinene. Legg en daddel på tvers av en baconskive og rull sammen. Ideelt sett sitter baconskiven fast, men hvis ikke, er det bare å stikke en tannpirker gjennom for å holde alt på plass.

Når du har laget så mange som du ønsker (det pleier å være nok med 3-4 pr person), stekes de søde små grisene på middels varme i en tørr stekepanne. De er ferdige når baconet har fått en gylden og sprø overflate.

bacon rulles rundt dadlene før de stekes

Serveres varme, eller med en god lunk. Da er de absolutt på sitt beste!

TIPS: De søde grisene kan stekes ferdige på forhånd og holdes varme i ovnen til gjestene kommer.

Denne ukes nye, spanske ord: “morro“. Finner du “morro” (som i Morro de Cerdo) på tapasmenyen er det best å hoppe over og lese videre. Med mindre du liker grisetryne! Det er med andre ord veldig greit å ta med Spansk-Norsk ordbok på restaurant i Spania.

6 Comments

 1. Hei!
  Jeg er helt enig med deg, dadler i bacon er supergodt. Søtt og salt sammen er perfekt. Disse serverer jeg gjerne sammmen med jordbær på sommeren. Syrligheten i bærene setter en siste spiss på munnfullene. :)
  Matglad hilsen fra Oda

  • ENEstående Mat

   mmm… det var en kjempegod idé som jeg selvsagt skal bruke ved nærmeste anledning. Smakte forresten i går på fikener som var delt i 2, en mandel i hver halvdel og bacon rullet rundt. Stekt i ovnen. De var også sabla gode! Håper du storkoser deg i Italia, Oda! Og gratulerer med blogg og portal. Dette blir dupergøy framover! AC:-)

 2. Har du prøvd med en liten liten bit chevre inni? :)

  Ha en fin fredag!

  Astrid

  • ENEstående Mat

   Nei, det har jeg ikke prøvd. Er ikke så glad i chevre generelt, men det er verd et forsøk. Sikkert mange andre oster en kan bruke også. Tusen takk for tipset :-)
   God helg!

 3. Det tror jeg absolutt! Jeg lagde bacondadler til dåp i dag og da brukte jeg Snøfrisk i mangel på chevre. Funket som en kule. (Forsvant først;)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.