Middag, Sjømat

Ovnsbakt brosme med dillsmør

Jeg føler meg alltid litt som Bambi på isen når jeg går igang med fiskemiddager. Det er som en vond sirkel: jeg er usikker fordi jeg sjelden har fisk til middag, jeg har sjelden fisk til middag fordi jeg er usikker… Heldigvis har jeg funnet et idiotsikkert “førstehjelpskrin” for sånne som meg: dill, fennikel og Fiskeekspertens kryddermiks. Med disse tre enkle hjelpemidlene, samt litt aluminiumsfolie, er alle mine fremtidige fiskekriser løst.

Ovnsbakt brosme med dillsmør og rotmos (1 porsjon)
1 liten gulrot, i staver
1/4 fennikel, strimlet
1 sjalottløk, i båter
1 dillkvast
1 liten klype salt
1 ts smør, romtemperert
1 ts finhakket dill
1/2 ts Fiskeekspertens Husets fiskekrydder
150-200 g brosmefilet
1 sitronbåt

Rotmos
2 små poteter, i biter
ca 100 g kålrabi, i biter
2 ts smør
2 ts crème fraîche
1 neve selskapserter
Salt og pepper

Sett ovnen på 220 grader. Legg gulrot, fennikel, sjalottløk og dillkvast på et stykke aluminiumsfolie. Dryss over litt grovt salt. Legg brosmefileten på grønnsakene. Bland sammen smør, hakket dill og kryddermiksen. Smør dillsmøret over fiskefileten og ha noen klatter på grønnsakene. Brett aluminiumsfolien slik at det blir en “tett” pakke. Bak i ovnen i ca 25 minutter (bakingen tar litt lenger tid med flere fiskefileter).

Lag rotmosen mens fisken er i ovnen: skrell poteter og kålrabi og kutt i biter. Kok i usaltet vann til grønnsakene er møre. Hell av kokevannet og knus bitene med en rotmoser. Sett kasserollen tilbake på komfyren. Tilsett smør og rør om til det er smeltet inn i mosen. Rør i crème fraîche og frosne erter. Rør om i rotmosen til ertene er gjennomvarme. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Server fisken på rotmos og grønnsaker. Hell over litt av den deilige kraften som dannes i aluminiumspakken, og topp det hele med en skvis sitronsaft. Mmm…

TIPS: På Fiskeekspertens hjemmesider finner du liste over utsalgssteder for kryddermiksen.

4 Comments

  1. Maj-Britt B. Aagaard

    Brosme-basse! Dette så og hørtes veldig godt ut. Skal jeg prøve. Og for et fint førstehjelpsskrin :)

  2. Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

    Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.