Middag, Sjømat, Suppe

Klassisk fiskesuppe

Tro det eller ei: dette er aller første gang jeg har laget fiskesuppe uten pose! Som sørlending og selverklært suppeentusiast burde jeg ha fått dette inn med morsmelka. Det er en skam, jeg vet, men jeg prøver å gå med hevet hode likevel…

klassisk kremet fiskesuppe

Det er ikke veldig vanskelig å lage god fiskesuppe (det er ikke derfor jeg ikke har prøvd det før, altså). Trikset er å bruke gode råvarer. I bunnen må det være en god fiskekraft (hjemmelaget eller bortekjøpt), og så er det bare å smake til med gode krydder og urter. Jeg smaksatte min “førstereis-suppe” med dill og fennikel. Og det kan jeg love: dill+fennikel+fisk=veldig sant!

Klassisk fiskesuppe (1 porsjon)

3 dl fiskekraft
0,5 dl tørr hvitvin
1 dl kremfløte
1 sjalottløk, i tynne ringer
1 lite fedd hvitløk, finhakket
1/4 fennikel, strimlet
1 liten gulrot, i tynne skiver
1 vårløk, i skiver
1/2 rød chili, finhakket
Salt og pepper
100-150 g hvit og rød fisk i terninger
4 sukkererter, strimlet
Dill, finhakket

Ha fiskekraft, hvitvin, kremfløte, sjalottløk og hvitløk i en kasserolle og la det småkoke i ca 20 minutter. Tilsett fennikel, gulrot, vårløk og chili. La det koke opp og småputre til grønnsakene er møre (3-5 minutter). Smak til suppen med salt og pepper. Ha i fisketerningene (jeg brukte brosme og laks), sukkerertene og dill og la alt trekke til fisken er ferdig. Server med godt brød og et glass tørr hvitvin. Mmm…

to bilder av klassisk kremet fiskesuppe

TIPS 1: Pisk sammen 1 eggeplomme og 1 ss fløte og rør forsiktig inn i suppen for et litt fyldigere resultat. Pass på at suppen ikke koker etter eggeplommen er tilsatt. Da vil egget skille seg, og bli klumpete. Et annet alternativ er å bruke meljevning.

TIPS 2: Jeg er vanligvis en stor fan av matfløte, men den egner seg ikke så godt i fiskesuppa som den fetere kremfløten. Må du av en eller annen grunn bruke matfløte, tilsett denne samtidig med grønnsakene slik at den ikke koker for lenge. Da kan den nemlig skille seg.

10 Comments

  1. Nam, nam, når kommer du og serverer?

  2. Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

    Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  3. Hvorfor har jeg ikke oppdaget denne bloggen før? Fantastisk blogg for meg som ALDRI vet hva jeg skal lage når jeg eg sulten! :D

  4. Flott oppskrift på fin klassisk fiskesuppe. Den skal jeg prøve, det kan du skrive opp.

  5. Den ser virkelig god ut og god fiskesuppe er jo vrikelig godt!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.