Frokost

Enestående søndag

En dag helt uten planer. Ingen oppgaver som må utføres, ingen “hangover” som tynger. Jeg har en hel dag til å bare daffe rundt i mitt 42 kvadratmeter store palass. Jeg kan stå opp når det passer meg, daffe rundt i pysjen med håret til alle kanter, lese kokebøker, høre på musikk, se litt Bonanza på TV… Singelsøndag er av og til den beste dagen av de alle!

Dagens første måltid inntas en gang mellom 9 og 14-ish. Jeg varierer litt etter hva som er tilgjengelig innenfor “palassets” fire vegger (jeg kan jo ikke ødelegge en deilig innedag med å gå ut!), og hva min gane måtte ha lyst på. Men frokosten inneholder alltid egg. Bortsett fra dét er det ingen krav. Hverken til meg, dagen eller singelsøndagsfrokosten.

Singelsøndagsfrokost (1 porsjon)
2 skiver grovbrød/1 grovt rundstykke
2 hardkokte egg, i skiver
1 tomat, i skiver

Tapenade (2 porsjoner)
50 g sorte oliven
1 fedd hvitløk
20 g ansjosfilet
1 ts kapers
0,5 dl olivenolje
Pepper
Friskpresset sitron

Friske basilikumsblader
God olivenolje

Lag tapenaden: Kjør oliven, hvitløk, ansjos og kapers i en urtehakker/food processor. Spe på med olje til tapenaden får en jevn, fin konsistens. Smak til med nykvernet pepper og en skvett sitronsaft.

Legg brød/rundstykke på en tallerken. Fordel tomatskivene og eggene på skivene og topp med klatter av tapenaden. Finhakk noen blader med basilikum og bland med litt olje. Drypp over blingsene og nyt en perfekt søndagsfrokost!

Tags

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.