Det jeg liker så uendelig godt med pizza er at det bare er fantasien som setter grensene for kombinasjonsmulighetene. På den måten skal det mye til for å å gå lei (som om det var mulig!?!?).
Denne grønne pizzaen er et nytt og smakfullt tilskudd til mitt stadig voksende “pizzavokabular”. For hvem er det egentlig som har bestemt at det må være rød eller hvit saus på pizzaen? Jeg heier på grønn pizzasaus, altså basilikumspesto. Sabla digg!
Grønn pizza med pesto og mozzarella (1 pizza)
1 pizzabunn
4-5 ss basilikumspesto
30-50 g revet jarlsberg
125 g mozzarella, i skiver
Lag pizzadeig og kjevle en tynn og fin bunn som legges på stekebrett. Smør utover pestoen og dryss over litt revet jarlsberg. Skjær mozzarellaen i tynnest mulig skiver og fordel jevnt utover. Stekes i ovnen på 230 grader i 5-8 minutter. Følg med. Pizzaen er klar når bunnen er gylden og sprø og all osten er godt smeltet.
Pestopizzaen passer perfekt til tapasbordet, eller til et spontant besøk. Skjær opp i mindre biter og server rykende varm.
Inspirasjon til denne oppskriften fant jeg hos Jonas B. Gundersen i Kristiansand.
Pesto på pizza, det har jeg ikke prøvd.. Liker godt pesto da :) Prøvd rød pesto?
Jeg har ikke prøvd med rød pesto, men det er nok ikke lenge før… Pesto og pizza sammen er kombinasjon av de to tingene jeg liker best :-)
Det var en superenkel pizza som må prøves så fort som mulig, fint at du deler ;-)
Takk for det. Må jo dele sånne enkle kulinariske gleder når de dukker opp :-)
Altså, jeg sitter her med rumlende mage. Denne må prøves. PS: Takk for at jeg fikk være en bloggfavoritt hos deg på Matbloggsentralen, det lyste jammen opp mandagen!
Så find at jeg kunne bidra til en lysere mandag, Siri. Keep up the good work ;-)