Pizzabunner
Bakst, Gjærbakst, Lunsj, Middag, Snacks

Pizzabunn

Det er noe eget med hjemmelaget pizza. Litt rustikk, ugjevn i kantene og veldig, veldig god. Inspirert av “superbaker” Morten Schakendas prinsipper om tid, kaldt vann og lite gjær har jeg begitt meg ut på nok et bakeprosjekt. Ja, det er tidkrevende. Men når jobben først er gjort, ligger det mange, deilige pizzabunner i frysen og bare venter på å bli spist.

Pizzabunner

Pizzabunn (8 stk.)
1 kg hvetemel
1/4 pk fersk gjær (ca 12,5 g)
1 ts salt
7,5 dl kaldt vann
Litt olje

Løs opp gjær i kaldt vann. Ha hvetemel, salt, vann og gjær i kjøkkenmaskinen og elt i minst 10 minutter. Legg deigen i en bolle smørt med olje og dekk med plast. La heve i minimum 3 timer. (Ha litt mel på toppen av deigen så den ikke fester seg i plasten)

Bruk mel på underlaget og del og form deigen til 8 runde emner. Dekk med kjøkkenhåndkle og la emnene hvile/heve i ytterligere 1 time.

ustekt pizzabunn

Kjevle deigen ut til fine, flate, runde-ish bunner. Legg på bakepapir og stek i 3 minutter på 250 grader. Avkjøl og legg i frysen.

Neste gang lysten på hjemmelaget pizza dukker opp er det bare å hente en av de forstekte bunnene fra frysen, legge på favoritt-toppingen, steke og nyte!

TIPS: Stikk med gaffel i den ferdig kjevlede pizzabunnen, før den stekes. Da får den ikke så mange luftbobler.

Tags

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.