bruchetta med kyllingfilet
Forrett, Lunsj, Snacks, Tapas

Bruschetta med kyllingfilet

Brød har en begrenset levetid, uansett hvor godt det måtte være. Etter et par dager er det blitt tørt og seigt, og ikke veldig gøy å ha med å gjøre. Bruschetta er en god måte å få mest mulig ut av brødet. Det er en tradisjonell italiensk fattigmannskost, laget nettopp for å utnytte maten best mulig. Det finnes mange varianter; hvitløk og olje, tomatskiver, deilig parmaskinke, syltet fennikel, oliventapenade – eller som her: med kyllingfilet. Hvis jeg måtte være fattigmann ville jeg nok valgt å være italiensk…

bruchetta med kyllingfilet

Bruschetta med kyllingfilet (1 porsjon)

1 kyllingfilet (eller rester av kylling dersom du har)
salt og pepper
Olje til steking

1 brødskive (gjerne gammelt landbrød, surdeigsbrød eller noe annet godt)
12 små søte cherrytomater
1 fedd hvitløk
en god neve hakket, frisk basilikum
1-2 ss god olivenolje
Salt og pepper

Stek kyllingfileten først: Krydre romtemperert filet med salt og pepper på begge sider. Ha 1 ss olje i varm stekepanne og legg fileten i pannen. Stek i 4 minutter på hver side. La kyllingen hvile mens brødet og tomatblandingen tilberedes.

Skjær en litt tykk skive av godt brød (jeg brukte rester av mitt deilige tomatbrød). Brødet kan gjerne være noen dager gammelt. Del 1 fedd med hvitløk i to og gni hvitløken over brødskiven. Rist brødet i panne med litt olje, eller i en brødrister.

bruschetta_tomater

Vask og del dulcita tomatene i biter. Hakk det delte hvitløkfeddet godt. Hakk fersk basilikum. Bland alt sammen med 1 ss god olivenolje. Krydre med salt og pepper.

Legg den ristede brødskiven på en tallerken. Ha tomatblandingen over. Del kyllingfileten i skiver og legg over tomatene. Dryss litt mer av den gode olivenoljen på toppen.Voila!

TIPS 1: Bruschetta er fantastisk enkelt å lage på grill. Lag tomatblandingen først. Gni hvitløk på brødskiven. Ha på litt olje. Rist brødet på grillen. Legg på tomatblanding. Ferdig!

bruschetta_ren

PS! De som mener de vet noe om det, sier at bruschetta uttales “brusˈketta”.

2 Comments

  1. Åååh, dette fikk jeg lyst på nå! Fin blogg du har. Skal følge med :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.